DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

ABONE OL
4 Mart 2023 21:12
Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Hisseli tapular, birçok kişinin sahip olduğu tapu çeşitleri arasında yer almaktadır. Bu tapularda mülk sahibi birden fazla kişi bulunmaktadır. Bu sebeple, hisseli tapu sahipleri arasında ortak kararlar alınması gereken birçok konu bulunmaktadır.

Hisseli tapular, diğer tapu çeşitlerinden farklıdır. Hisseli tapu sahibi olan kişiler, tapularının bir kısmını satmak isteyebilirler. Bu durumda, hisseli tapunun bir kısmının satılabilmesi mümkündür. Ancak bu satış işlemi noter sözleşmesi veya tapu sicilinde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, diğer pay sahipleri de önalım hakkına sahiptirler.

Hisseli tapuların bir diğer özelliği ise, hisseli arsalara ev yapılması konusudur. Hisseli arsaya ev yapılabilmesi için tüm hissedarların onayı gerekmektedir. Aksi halde, diğer hissedarların mülkiyet hakkı ihlal edilmiş olacaktır.

Hisseli tapuların birleştirilmesi konusu da sıkça gündeme gelmektedir. Hisseli tapu sahipleri, taşınmazda bulunan hisselerini üçüncü bir kişiye satarak hisseli tapuları tek tapuya dönüştürebilirler. Hisseli tapuların haciz durumunda ne olacağı da merak edilen konular arasındadır. Borçlunun borcunu ödememesi halinde ilamsız icra yoluyla takip başlatılabilir ve hisseli tapulara haciz gelebilir. Bu durumda, tapunun sahibi olan tüm hissedarlar etkilenecektir.

Hisseli tapularda dairelerin veya arsa/dükkanların yarısının satışı mümkündür. Ancak bu durumda belirli riskler de bulunmaktadır. Özellikle arsa yatırımı yapmak isteyenler, diğer hissedarların öncelik hakkına dikkat etmelidirler.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP