Emekli olamayan vatandaşlara en az 1.430 TL, en fazla 13.000 TL maaş verilecek! SGK açıklama yaptı

Emekli olamayan vatandaşlara en az 1.430 TL, en fazla 13.000 TL maaş verilecek! SGK açıklama yaptı

ABONE OL
5 Mart 2023 11:21
Emekli olamayan vatandaşlara en az 1.430 TL, en fazla 13.000 TL maaş verilecek! SGK açıklama yaptı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal devlet anlayışı gereği ülkemiz, vatandaşlarına bireysel yardımlar yaparak ekonomik zorlukları hafifletmektedir. Son zamanlarda artan enflasyon oranı nedeniyle, emekli olmayan vatandaşlar arasında da zorluklar yaşanmaktadır. Bu doğrultuda, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), vefat eden bir kişinin geride kalan hane halkına en az 1.430 TL, en fazla 13.000 TL maaş  maaş verileceği açıklandı. Bu maaş, evin geçimini sağlayan kişinin ölümü sonrasında dul ve yetim kalan aile bireylerine verilen bir yardımdır.

Yapılan açıklamaya göre, yardım alabilmek için belirli şartları yerine getirmek gerekmektedir. Yardım başvuru şartlarını karşılayan her vatandaşa, kesintisiz olarak aylık olarak ödeme yapılacaktır. Yardım miktarı, 2023 yılında yapılan zam ile birlikte artmıştır. Ayrıca yardım ücretleri, ailenin yaşam koşullarına ve çocuk sayısına göre değişkenlik göstermektedir.

Ayrıca, dul ve yetim aylığı alabilmek için vefat eden kişinin emekli olması şarttır. Bununla birlikte, yardım alacak kişilerin emekli veya sigortalı olma zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu yardım aylığı, dul ve yetim kişilere ömür boyu ödenmektedir. Ancak vefat eden kişinin eşi resmi bir evlilik yaparsa, yardım kesilmektedir. Eğer vefat eden kişi sigortalı ancak emekli değilse, yardım çocuklara yapılmaktadır. Bu yardımlar, dul yardımı gibi ömür boyu yardımlar değildir. Kız çocukları için evlenene kadar, erkek çocukları için ise eğitim ve öğretim hayatının sonuna kadar yardım yapılır.

SGK’nın duyurduğu bu yardımın amacı, vefat eden kişinin geride kalan aile bireylerine maddi destek sağlamaktır. Bu yardımın alınabilmesi için belirli şartları yerine getirmek gerekmektedir. Vatandaşların, SGK’nın bu yardımından faydalanmak için gerekli başvuruları yapmaları gerekmektedir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP