DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Kiracılar ne zaman evden çıkarılabilir? Ev sahibi ve kiracılar dumur olacak! Bunu yapana hapis cezası şoku!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Kiracılar ne zaman evden çıkarılabilir? Ev sahibi ve kiracılar dumur olacak! Bunu yapana hapis cezası şoku!

Kiracılar ne zaman evden çıkarılabilir? Ev sahibi ve kiracılar dumur olacak! Bunu yapana hapis cezası şoku!

ABONE OL
7 Mart 2023 15:33
Kiracılar ne zaman evden çıkarılabilir? Ev sahibi ve kiracılar dumur olacak! Bunu yapana hapis cezası şoku!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Kiralık ev fiyatları son zamanlarda artış göstererek gündemde sık sık yer alıyor. Kiralık konut sayısının azalması ve talebin yoğunluğu fiyatların astronomik seviyelere ulaşmasına neden oldu. Konut sahipleri ise kira artış sınırına uymayarak kiracılarını mağdur etmeye çalışıyorlar. Bu durumda kiracılar, ne zaman evden çıkarılabilecekleri konusunda endişeler yaşıyorlar. Bu yazıda, kiracı haklarına ilişkin bilgiler verilecek ve kiracıları bu konuda bilgilendirerek haklarını savunmalarına yardımcı olunacak.

Kiralık Konut Fiyatlarındaki Yükseliş

Kiralık konut fiyatları son yıllarda oldukça yükseldi. Konut sayısının az olması ve talebin yoğunluğu fiyatların yükselmesine neden oldu. Bu durumda fırsatçı konut sahipleri kira artış sınırına uymayarak kiracılarına baskı yaparak kiralarını yükseltmeye çalışıyorlar. Konut sahipleri, kiracılara rayiç bedeli baskısı yaparak kiralarını 3-4 kat yükseltmek istiyorlar. Bu durumda kiracılar, tahliye edilmekle karşı karşıya kalıyorlar.

Deprem ve Kiralık Konut Fiyatları

Deprem gibi afetlerde, barınma sorunu artar ve kiracılar bu durumda mağdur olurlar. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem, 11 şehirde yıkıma neden oldu ve barınma sorunu arttı. Bu durumda konut sahipleri, konutlarını depremzede vatandaşlara kiralamayı istemiyorlar ya da bedelinin çok üzerinde kira istiyorlar. Bu durumda kiracılar, ev bulmakta zorlanıyorlar ve kiralık konut fiyatları daha da yükseliyor.

Kiracıların Hakları

Kiracılar, konut sahiplerinin keyfi davranışlarına karşı haklarını koruyabilirler. Kiracılar ve konut sahipleri arasında hukuken geçerli bir kira sözleşmesi olması gerekiyor. Kira sözleşmesinde kiranın miktarı, hangi dönemlerde yenileneceği, kira artış oranının ne olacağı belirtilir. Konut sahipleri, sene içinde çeşitli zamanlarda zam talep etme hakkına sahiptirler. Ancak, kiracının kira sözleşmesinde belirtilmeyen bu ara dönem kira yükselişlerini kabul etmek zorunda değildir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP