DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
TOKİ başvurumun kabul edildiğini nasıl anlarım?

TOKİ başvurumun kabul edildiğini nasıl anlarım?

ABONE OL
7 Mart 2023 20:51
TOKİ başvurumun kabul edildiğini nasıl anlarım?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

TOKİ sosyal konut projeleri, ev sahibi olmak isteyenlerin umudu haline gelmiştir. Fakat TOKİ başvuru işlemleri hakkında birçok soru ve bilgi kirliliği bulunmaktadır. Bu yazımızda TOKİ başvuruları hakkında merak edilen sorulara yanıt vererek, ev sahibi olmak isteyenlerin aklındaki soru işaretlerini gidereceğiz.

TOKİ Konutlarına Başvuru Nasıl Yapılır?

TOKİ konutlarına başvurular, e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Başvurunuzu yaparken emekli, engelli, genç veya diğer kategori kısmından birini seçmeniz gerekmektedir. Başvurularınızı e-devlet üzerinden takip edebilirsiniz.

TOKİ Başvurumun Kabul Edildiğini Nasıl Anlarım?

TOKİ başvurusu sonrası, başvuru durumunuzu takip edebilmeniz için “Başvuru Listesi” sayfası oluşturulmuştur. Başvurunuzun kabul edildiğini veya reddedildiğini, bu sayfadan takip edebilirsiniz.

TOKİ Evleri Kaç Yılda Ödeniyor?

TOKİ sosyal konut projelerinde ev sahibi olmak isteyenlerin merak ettiği konulardan biri de evlerin ödeme süresidir. TOKİ evlerine sahip olmak isteyenler, yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade seçeneği ile ev sahibi olabilirler.

TOKİ Konutlarında Sabit Ödeme Var Mı?

TOKİ evlerinde ödemeler, yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade seçeneği ile gerçekleştirilmektedir. Konut sahiplerinin ödemeleri, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı baz alınarak İdarece tespit edilen oranda bir artırıma gidilmektedir.

TOKİ’den Ev Çıkmadı Paramı Nasıl Geri Alabilirim?

TOKİ kurası sonrasında hak sahibi olamayan kişiler, başvuru bedellerini kura çekiliş tarihinden başlayarak beş iş günü sonrasında başvuru yapılan bankanın şubeleri ve ATM’lerinden geri alabilirler.

Borcu Bitmemiş TOKİ Konutları Kiraya Verilir Mi?

TOKİ sosyal konut projelerinde borcu bitmeyen konutlar devredilemez veya satılamaz. Fakat kiraya verilmesinde herhangi bir engel bulunmamaktadır.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP