DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Miras kalan tapu bozulur mu?

Miras kalan tapu bozulur mu?

ABONE OL
8 Mart 2023 18:38
Miras kalan tapu bozulur mu?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Tapu, bir mülkün kimin adına kayıtlı olduğunu gösteren resmi bir belgedir. Ancak, birden fazla kişinin bir mülkün sahibi olması durumunda, hisseli tapu doğar. Peki, hissedarların bilgilerine nasıl ulaşabilirsiniz? Hissedarların bilgileri, tapuya gidilerek tapu sorgusu yaparak öğrenilebilir. Bu işlemi kendiniz yapmak istemiyorsanız, vekalet verdiğiniz bir avukat aracılığıyla da gerçekleştirebilirsiniz. Hissedarların bilgilerine ulaşmanız, tapuda yapılan işlemler açısından son derece önemlidir.

Miras Tapu Bozulur Mu?

Miras, bir kişinin ölümünden sonra kalan malvarlığına verilen isimdir. Tapu kaydında mirasçıların belirtilmesi de bu nedenle oldukça önemlidir. Ancak, bazı durumlarda mirasçıların hakları çiğnenerek tapu kaydı düzenlenebiliyor.

Yargıtay’a göre, saklı pay sahibi olunabilir veya olunmayabilir. Ancak, miras hakkı çiğnenen tüm mirasçılar, mirastan mal kaçırmakla suçlanan kişiye karşı tapu iptal ve tescil talepli olarak dava açabilirler. Bu durumda, miras tapu kaydının bozulması söz konusu olabilir.

Tapuda Miras Sorgulama Nasıl Yapılır?

Mirasın paylaşımı, hukuki bir süreçtir ve doğru bir şekilde yapılması gerekmektedir. Bu nedenle, tapuda miras sorgulama işlemi oldukça önemlidir. Tapu kadastro Genel Müdürlüğünün web tapu uygulaması ile tapu müdürlüklerine gitmeden de online olarak miras kalan taşınmazları sorgulama imkanı bulunmaktadır.

Öncelikle, tapu kadastro genel müdürlüğüne ait olan http://webtapu.tkgm.gov.tr/ adresine girerek weptapu uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu işlem, doğru ve güncel bilgilere ulaşmanız için oldukça önemlidir.

Tapusu Olmayan Ev Satılır Mı?

Tapu, bir mülkün resmi sahipliğini gösteren belgedir. Bir gayrimenkul için ortada bir tapunun olması şarttır. Tapusuz gerçekleştirilen alım ve satış işlemlerinin ise herhangi bir hukuki dayanağı veya resmi bir geçerliliği yoktur.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Izzet

    Miras hukuku da babanın sağlığında kadastro geçerken babanın imzası olmadan bağış olarak 1 kardesin yazılırsa yargitay diger kardeslere hisse payı verirmi


HIZLI YORUM YAP