DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
PTT 55 bin personel alımı için sınav soruları ve cevapları oldukça merak ediliyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • PTT 55 bin personel alımı için sınav soruları ve cevapları oldukça merak ediliyor

PTT 55 bin personel alımı için sınav soruları ve cevapları oldukça merak ediliyor

ABONE OL
8 Mart 2023 22:47
PTT 55 bin personel alımı için sınav soruları ve cevapları oldukça merak ediliyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

PTT, bünyesinde görevlendirmek için 55 bin personel alımı yapacağını daha önceden duyurmuştu. Son zamanlarda çok merak edilen bu süreçte, PTT sınav soruları ve cevapları yayınlandı. Evrak, posta, mektup ve kargo gönderiminde çalıştırılmak üzere yapılan sınavlara KPSS şartı aranmamaktadır. Dolayısıyla sınava giriş yapan kişi sayısı oldukça yüksektir. PTT, bu sınavları Gazi Üniversitesi’nin desteğiyle kendi bünyesinde gerçekleştirmektedir.

PTT, personel alımı için farklı kadrolarda açık pozisyonlar sunmaktadır. Gişe ve büro görevlisi pazarlama, lojistik, sigortacılık, bankacılık alanlarında, tekniker, mühendis, mimar, avukat, PTT uzman yardımcısı, postacı, firma elemanı, mütercim ve tercümanlık, endüstri mühendisi gibi birçok pozisyonda personel alımı yapılacaktır.

Sınava giren adaylar, internet üzerindeki platformlarda önceki yıllara ait PTT personel alımı sınav sorularını ve cevaplarını kolaylıkla bulabilirler. Bu sayede, sınava hazırlık yaparken daha doğru bir yöntem izleyebilirler.

PTT personel alımı için adaylarda belirli şartlar aranmaktadır. Kamu haklarından mahrum kalmamış olmak, herhangi bir sağlık problemi bulunmamak, terör örgütleri ile ilişkisi olmamak, kamuya zarar vermemek, kamudaki bir görevden alınmamak, verilecek olan hizmeti yerine getirebilecek düzeyde olmak, takım çalışmasına uyumlu olmak, muhakeme yeteneği ve iletişim kabiliyetine sahip olmak bu şartlar arasında yer almaktadır.

Adaylar, belirtilen şartları sağladıkları takdirde, PTT bünyesinde hizmet verebilirler. Bu süreçte, PTT’nin yayınladığı sınav soruları ve cevaplarını inceleyerek sınava hazırlık yapmak da oldukça önemlidir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP