DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder? Kombi bozuldu kim öder?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder? Kombi bozuldu kim öder?

Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder? Kombi bozuldu kim öder?

ABONE OL
9 Mart 2023 08:14
Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder? Kombi bozuldu kim öder?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Kiracılar ve ev sahipleri arasında imzalanan kira sözleşmelerinde, her iki tarafın da bazı hakları ve sorumlulukları bulunmaktadır. Bu sözleşmelerde yer alan maddeler doğrultusunda, olası hasarlar veya sorunlar için belirlenen çözüm yollarına uygun hareket edilmesi gerekmektedir.

Kiracıların taşındıkları dairelerde belirli masrafları kira bedelinden düşme hakları vardır. Örneğin, tamirat işlemleri için fatura ev sahibine verilerek, masraflar kira bedelinden düşülebilir. Apartman yönetimi tarafından karar verilen yenileme işlemleri, mantolama ve izolasyon gibi masraflar ise ev sahibinin ödemesi gereken masraflar kapsamında yer alır. Kiracı bu masrafları ödeyemezse, masraf kira bedelinden düşülebilir.

Kombi bakımı, hem ev sahibinin hem de kiracının sorumluluğundadır. Ev sahibi kombiyi bakımlı bir şekilde kiracıya teslim etmekle yükümlüdür. Kiracı ise, kiraladığı süre boyunca kombiye düzenli bakım yaptırmak zorundadır. Ancak, kombinin arızalanması durumunda, kullanıcı kaynaklı sorunlar söz konusu ise masrafların kiracı tarafından karşılanması gerekmektedir. Örneğin, kombinin bakımı yapılmış olmasına rağmen, kiracı kombiye hiç bakım yaptırmamışsa veya hatalı kullanım sonucu arıza meydana gelmişse, masraflar kiracıya aittir.

Ev sahibinin kiracıya ihtarname çekmesi durumunda, kira sözleşmesinin bitiminden 6 ay sonra evi boşaltması gerekmektedir. Eğer kiracı bu talebe uymazsa, ev sahibi dava açarak tahliye işlemini gerçekleştirebilir.

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki ilişkilerin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için kira sözleşmesinde yer alan maddelere uyulması son derece önemlidir. Her iki tarafın da hakları ve sorumlulukları göz önünde bulundurularak hareket edilmesi, olası sorunların çözümünde kolaylık sağlayacaktır.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (2)


HIZLI YORUM YAP