DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
10 yıllık tapu bozulur mu?

10 yıllık tapu bozulur mu?

ABONE OL
9 Mart 2023 08:14
10 yıllık tapu bozulur mu?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Gayrimenkul sahipleri arasında paylaştırılmış olan hisseli tapunun satış işlemleri, noter veya tapu sicilinde gerçekleştirilebilir. Ancak, burada diğer paydaşların önalım hakkı olduğunun unutulmaması gerekmektedir. Başka bir kişiye satılmış olsa bile, gayrimenkul üzerindeki hisseler diğer paydaşlar tarafından satın alınabilir.

10 Yıllık Tapu İptali Nasıl Olur?

Taşınmaz mal sahibi, tescil işleminden sonraki 10 yıl boyunca tapusunu başka bir kişiye devretmeden elinde tutabilir. Ancak, tescil işleminde usulsüzlük yapılmışsa, iptal davası açılamaz.

Hisseli Tapuda Paydaşlar Nasıl Öğrenilir?

Bir gayrimenkulün birden fazla sahibi olması durumunda hisseli tapu doğar. Bu durumda, hissedarların bilgileri tapu sorgusu yaparak öğrenilebilir. Vekalet verilerek bir avukat aracılığıyla da sorgulama yapılabilir.

Tapu İşlemleri İçin Randevu Almak Gerekir

Gayrimenkul alım ve satım işlemleri için tapu müdürlüklerine başvurmak gerekmektedir. İşlemlerin yapılabilmesi için randevu alınması zorunludur. Ayrıca, satış işleminde satıcının vekil belgesi almış temsilcileri bulunmalıdır.

Tapusu Olmayan Ev Satışı Yapılamaz

Gayrimenkulün tapusu, mülkün resmi belgesidir ve bir ev veya arsa sahibinin ne kadarlık bölümünün kendisine ait olduğunu belirler. Hukuki dayanağı olmayan tapusuz alım-satım işlemleri, geçerli değildir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Hakan yildiz

    Arkadaşlar hisseli tüm gayrimenkul lerde kesinlikle avukat öncülüğünde işlem yaoiniz başınız çok ağrır kanunlarda çok açık var 100 liraya aldığımızı elimizden hindlik ile hile ile 10 liraya geri alırlar izalei şuur on alım ve hisse ayırmayı bilmeden kesinlikle işlem yapmayiniz


HIZLI YORUM YAP