DOLAR

32,2053

-0.22%
EURO

35,1156

-0.22%
ALTIN(gr)

2.498,17

1,32%
BİST 100

%
Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir?

Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir?

ABONE OL
9 Mart 2023 23:07
Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hisseli tapular, birden fazla kişi tarafından sahip olunabilen tapu türleridir. Bu tür tapular, hisseli tapu olarak adlandırılır. Hisseli tapuların noter satışı yapılabilir. Bunun için tapu sicilinde yer alan diğer paydaşların önalım hakkı olduğu unutulmamalıdır.

Tapuda Hissedarlar Nasıl Öğrenilir?

Tapu kadastro Genel Müdürlüğü’nün web tapu uygulaması aracılığıyla, miras kalan taşınmazların sorgulaması kolaylıkla yapılabilir. Bu uygulama, tapu müdürlüklerine gitmeden, internet üzerinden üzerinize kayıtlı taşınmazları sorgulama olanağı sağlar. Bunun için http://webtapu.tkgm.gov.tr/ adresine girilerek webtapu uygulaması kullanılabilir.

Bir tapunun birden fazla hissedarı olabileceğinden, hissedarların bilgilerine tapuda sorgulama yaptırarak ulaşılabilir. Hissedarların kişisel bilgilerine ulaşmak için tapuya gidilerek sorgulama yaptırılabilir. Bunun yerine bir avukatla beraber veya vekalet verilerek de sorgulama yaptırılabilir.

Tapu müdürlüklerine işlem yapmak için randevu alınması gerekir. Tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilecek işlemler için randevu alınması zorunludur. Ayrıca, satıcıyı vekil, vasi, kayyım vb. kanuni temsilciler temsil edecek vekalet belgesi alınması gerekir.

Tapusu olmayan evlerin satışı geçerli değildir. Tapu, bir ev ve arsanın ne kadarının kime veya kimlere ait olduğunu resmi bir belge olarak ilan eder. Gayrimenkul satışının resmi bir niteliği ve hukuki dayanağı olması gerektiğinden, bir tapu belgesinin varlığı zorunludur. Tapusuz gerçekleştirilen alım satım işlemleri herhangi bir hukuki dayanağı ve resmi bir geçerliliği yoktur.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP