DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Çelik ev için imar gerekli mi? Çelik evler sallanır mı, yapımı kaç gün sürer?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Çelik ev için imar gerekli mi? Çelik evler sallanır mı, yapımı kaç gün sürer?

Çelik ev için imar gerekli mi? Çelik evler sallanır mı, yapımı kaç gün sürer?

ABONE OL
10 Mart 2023 15:21
Çelik ev için imar gerekli mi? Çelik evler sallanır mı, yapımı kaç gün sürer?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Çelik evler son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Bu tür evler, inşa edilmesinin kolay olması, güvenli olması ve geniş yaşam alanı sunması nedeniyle tercih ediliyor. Peki, çelik ev yapımı kaç gün sürer? Çelik evler depreme dayanıklı mıdır? İşte tüm bu soruların cevapları ve diğer önemli bilgiler.

Çelik Ev Yapımı

Çelik ev yapımı oldukça pratiktir ve evin yapım süresi, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Kullanıcının ihtiyaçlarına, arsanın büyüklüğüne ve yapıda kullanılacak malzemeye bağlı olarak süre değişebilir. Ancak, çoğu durumda, çelik evlerin yapım süresi en fazla 2 ay içinde tamamlanmaktadır.

Deprem Dayanıklılığı

Betonarme binalara kıyasla daha hafif olması ve perçinli sistem ile birlikte birleştirilmesinden dolayı deprem esnasında esner fakat yıkılmaz. Yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda çelik konstrüksiyon ve çelik yapıların 8.9 depremine karşı dayanıklı olduğu kanıtlanmıştır. Yapılarımız 1.Deprem bölgesi şartları esas alınarak üretilen yapılardır.

İmar İzni

Prefabrik evler gibi çelik evler için de imar izni gereklidir. Evin yapılacağı bölgenin belediyesine ya da il özel idaresine başvuru yapılarak, yapı ruhsatı alınabilir.

Paslanma Durumu

Galvaniz kaplı olan çelik malzeme paslanmaya diğer adıyla korozyona karşı dirençlidir. Bu nedenle, çelik evler çatlamaz, böceklenmez ve bozulma gibi sorunlar ortaya çıkarmaz.

Kat Sayısı

Çelik evler en fazla 4 katlı olarak yapılabilir. Ancak, hem uygun fiyat hem de ergonomik açıdan 2 katlı çelik evler en uygun olanıdır.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP