DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik evde sürekli yaşanır mı? Prefabrik evler neden daha ucuz?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik evde sürekli yaşanır mı? Prefabrik evler neden daha ucuz?

Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik evde sürekli yaşanır mı? Prefabrik evler neden daha ucuz?

ABONE OL
10 Mart 2023 15:29
Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik evde sürekli yaşanır mı? Prefabrik evler neden daha ucuz?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde, prefabrik evler özellikle depremler sonrasında büyük ilgi görmeye başladı. İnsanların can güvenliğini sağlamak amacıyla tercih ettikleri bu yapılar, aynı zamanda ekonomik bir seçenek olarak da karşımıza çıkıyor. Peki prefabrik evler hakkında neler biliyoruz? İşte detaylar…

Prefabrik Evler ve Yıldırım Düşmesi

Prefabrik evler, genellikle alçak ve metal ekipmandan yapılmaktadır. Bu nedenle, hem elektriksel sistemleri hem de içinde yaşayan insanları yıldırım ve ani olan aşırı gerilim darbelerinde korunmaları gerekmektedir. Bu yapıların güvenli bir şekilde kullanımı için, belirli güvenlik önlemlerinin alınması gerekmektedir.

Tarlaya Prefabrik Ev Yapımı

Prefabrik evler, tarlaya da yapılabilmektedir. Ancak bu yapıların yapımı için bazı koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir. Tarlanın imar durumu uygun ise, gerekli izinlerin alınması sonrasında prefabrik ev yapımına başlanabilir.

Prefabrik Evlerin Ekonomik Olması

Prefabrik evlerin ekonomik olması, farklı malzemelerin kullanımından kaynaklanmaktadır. Bu yapıların malzeme seçimi, fiyatları etkileyen kriterler arasında yer almaktadır. Betonarme evler ile karşılaştırıldığında, prefabrik evler daha ekonomik bir seçenek olmaktadır.

Prefabrik Evler ve İzinler

Prefabrik evlerin yapımı için, diğer yapı türleri gibi belirli izinlerin alınması gerekmektedir. İmar planına, yönetmeliklere ve ruhsata uygun olarak yapılması gereken bu yapıların yapımı için, öncelikle imar izni alınması zorunludur.

Prefabrik Evlerin Ömrü

Prefabrik evler, uzun ömürlü yapılar arasında yer almaktadır. Bu yapılar, yaklaşık olarak 40 yıl güvenle kullanılabilmektedir. Ancak, rüzgar, kar, yağmur, nem ve kullanım şekli gibi etkenler, yapının ömrünü etkileyebilmektedir. Standart bakımların düzenli olarak yapılması, prefabrik evlerin ömrünü olumlu yönde etkileyebilmektedir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (2)
  • Sezgin İğrek

    Prefabrik evler hic ucuz degil,betonarmeyle basa bas;zemin etudu,proje,ruhsat yapilacak,harc ve vergiler odenecek,prefabrikin temelini ve burada calisacak prefabrik iscilerinin yaracak yerlerini ve yemek bedellerini mal sahibi verecek.Kisacasi prefabrik yerine betonarme yapmayi tercih ediyor insan;ben arastirdim sonunda tek katli,bahceli betonarme ev yaptirdim;anlatilanlar ve prefabrik ev goruntuleri cicili bicili boyalari olan evlerden ibaret.

  • Müşlüm

    Merhabalar efendim nasılsınız efendim Hatay’da büyük bir deprem geçirdim bana çok acil ev lazım yardımcı olurmusunuz


HIZLI YORUM YAP