Uzman isim milyonları böyle uyardı, olay yarattı! Bu yöntemle yapılan EYT başvuruları geçersiz sayılacak!
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • Uzman isim milyonları böyle uyardı, olay yarattı! Bu yöntemle yapılan EYT başvuruları geçersiz sayılacak!

Uzman isim milyonları böyle uyardı, olay yarattı! Bu yöntemle yapılan EYT başvuruları geçersiz sayılacak!

ABONE OL
10 Mart 2023 16:41
Uzman isim milyonları böyle uyardı, olay yarattı! Bu yöntemle yapılan EYT başvuruları geçersiz sayılacak!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK, EYT düzenlemesinin yasalaşmasının ardından başvuruları kabul etmeye başladı. Ancak, başvuruda yapılan hatalar nedeniyle emekli olamama riski de bulunuyor. Hürriyet Gazetesi Yazarı Noyan Doğan, EYT başvurusunda yapılan hatalar konusunda önemli uyarılarda bulundu. Peki, başvuruda nelere dikkat etmek gerekiyor?

Başvuru Süreci

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte yasalaşma sürecini tamamlayan EYT düzenlemesi, başvuru aşamasına geçti. SGK, yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşın emeklilik başvurularını almaya başladı. Ancak, başvuru sürecinde yapılan hatalar nedeniyle emekli olamama riski de bulunuyor.

Başvuruda Yapılan Hatalar

Başvuru sırasında yapılan hatalar nedeniyle emekli olamama riski bulunuyor. Bu nedenle, başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar şöyle sıralanabilir:

  1. Prim Borcu

Bağ-Kur prim borcu olanların, EYT’den yararlanamayacakları bilinmektedir. Bu nedenle, başvuru yapmadan önce prim borçlarının ödenmesi gerekmektedir.

  1. Prim Günü Eksikliği

Emeklilik için gerekli olan prim gün sayısının tamamlanmamış olması, emekli olamama riski yaratır. Bu nedenle, başvuru yapmadan önce prim gün sayısının kontrol edilmesi gerekmektedir.

  1. Sigortalılık Süresi

EYT’den yararlanabilmek için, sigortalılık süresinin 9 Eylül 1999’dan önce başlamış olması gerekmektedir.

  1. Emekli Sandığı

Memur statüsünde olanlar, Emekli Sandığı’ndan emekli olacaklardır. Emekli Sandığı’ndan emekli olmak için, gerekli olan prim gün sayısı tamamlanmalıdır.

  1. Başvuru Tarihi

Başvuru yapmak için verilen süre, 3 yıldır. Bu süre içinde başvuru yapılmayanlar, EYT’den yararlanamayacaklardır. EYT düzenlemesi ile ilgili başvurular başladı. Ancak, başvuru sürecinde yapılan hatalar nedeniyle emekli olamama riski bulunuyor. Bu nedenle, başvuru yapmadan önce dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat edilmesi önemlidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP