DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Baba malını istediği evladına verebilir mi?

Baba malını istediği evladına verebilir mi?

ABONE OL
11 Mart 2023 23:15
Baba malını istediği evladına verebilir mi?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile içinde tapu devri, genellikle miras gibi durumlarda gerçekleşebilir. Bu devir işlemi, eşler arasında veya babadan çocuğa şeklinde yapılabilir. Aile içi tapu devri, gerçek bir satış süreci ile gerçekleştirilebileceği gibi, bedelsiz olarak da gerçekleştirilebilir. Bedelsiz tapu devrinde ödenen harçlar normal satış sürecine göre biraz daha fazladır ancak gayrimenkul devri sırasında daha çok tercih edilen bir yöntemdir.

Aile içi tapu devri için bazı belgeler gerekmektedir. Bu belgeler arasında tapunun aslı, kişilerin fotoğrafı, nüfus cüzdanının aslı ve sureti, ilgili belediyeden talep edilen “Vergi borcu yoktur” yazısı ve emlak rayiç bedel yazısı, konut için zorunlu deprem sigortası (DASK) ve işlem için gerekli harçların ödendiğine dair dekontlar yer alır.

Bir diğer sık sorulan soru ise baba malını istediği çocuğuna verebilir mi? sorusudur. Eğer babanın akli dengesi yerindeyse, kendi malını istediği gibi satabilir veya bağış yapabilir. Diğer evlatların buna karşı yapabileceği herhangi bir şey yoktur.

Tapu devretme işlemi, mülk sahibinin değiştiğini kayıtlara geçirmek için yapılan bir işlemdir. Alıcı ve satıcı ya da tapu devri yapılacak vekilleri, tapu devir işlemlerinde hazır bulunmalıdır. Ev satışı resmi olarak tamamlandığında, tapu devir teslim işlemi amacıyla Tapu Müdürlüğünün resmi web sitesinde tapu randevu kaydı oluşturulmalıdır.

Baba Malını İstediği Evladına Verebilir Mi?

Baba veya anne malını istediği çocuğuna verebilir, ancak bu durum babanın akli dengesi yerindeyse geçerlidir. Tapu devretme işlemi ise mülk sahibinin değiştiğini resmi kayıtlara geçirmek için yapılır ve belirli belgeler gereklidir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP