DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
700 bin işçiye müjde! Zam pazarlığında son durum ne? Kamu işçilerine kaç para zam yapılacak?
  • Finans 365
  • Gündem
  • 700 bin işçiye müjde! Zam pazarlığında son durum ne? Kamu işçilerine kaç para zam yapılacak?

700 bin işçiye müjde! Zam pazarlığında son durum ne? Kamu işçilerine kaç para zam yapılacak?

ABONE OL
12 Mart 2023 12:34
700 bin işçiye müjde! Zam pazarlığında son durum ne? Kamu işçilerine kaç para zam yapılacak?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Zam pazarlığında son durum ne? Kamu işçilerine kaç para zam yapılacak? 700 bin işçiye müjde! 2023-2025 dönemi için kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin ücretlerine yapılacak zam pazarlıkları devam etmektedir. Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS), işverenleri temsil etmektedir ve teklif sunacak taraf olarak odaklanılmaktadır. Karayolları, demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, kömür işletmeleri, üniversiteler ve hastaneler de dahil olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde süreç hızla ilerlemektedir.

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ işçi kesimini temsil etmekte ve görüşmelere birlikte katılmaktadırlar. Ancak Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sebebiyle görüşmelere ara verilmişti, ancak ara sona erdi.

2022 yılında yapılan sözleşmenin süresi dolduğu için görüşmelere hız verilmiştir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileriyle görüşen işçi tarafı, TÜHİS’ten gelecek teklifi bekleniyor.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 9 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştür. Bu görüşmeden sonra yaptığı açıklamada “Bir an evvel, seçimden evvel, 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz. Toplumun talebi bu, benim, TÜRK-İŞ yönetiminin talebi bu” ifadelerine yer vermiştir.

Atalay, daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile de görüşmüş ve sürecin hızlandırılması talebini gündeme getirmiştir. TÜHİS’in işçi kesiminin taleplerini değerlendirdiği ve teklifini bu hafta içinde işçi kesimine sunacağı ortaya çıkmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP