DOLAR

32,2053

-0.22%
EURO

35,1156

-0.22%
ALTIN(gr)

2.498,17

1,32%
BİST 100

%
Bedelsiz tapu devri olur mu? Bedelsiz tapu nedir?

Bedelsiz tapu devri olur mu? Bedelsiz tapu nedir?

ABONE OL
15 Mart 2023 21:24
Bedelsiz tapu devri olur mu? Bedelsiz tapu nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bedelsiz tapu, taşınmaz bir mülkün sahibi tarafından, hiçbir ücret alınmadan başka bir kişiye devredilmesi işlemidir. Bu işlem, tapu binalarında gerçekleştirilir ve tapu siciline kaydedilir. Bedelsiz tapu devri, taşınmaz malın tapuya tescili için gerekli olan işlemlerin yapılmasıyla gerçekleşir.

Bedelsiz tapu devir işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Yapılacak bağışın mirasçılardan birine yapılması halinde, diğer mirasçıların hakları gelmektedir. Tapu bağışı yapacak kişinin, taşınmaz malı evlatlarından birine veya eşine hibe etmesi durumunda, diğer mirasçılarında saklı pay hakkı bulunmaktadır. Bu nedenle, diğer mirasçıların itiraz etme haklarına sahip olduğunu unutmamak gerekir.

Bedelsiz tapu devrinde, tapuya müracaat etmek ve gerekli belgeleri sunmak gerekmektedir. Bedelsiz tapu devri için gerekli olan belgeler arasında, bağışlanacak malın tapu senedi, bağışlayan ve kabul eden kişilerin nüfus cüzdanları ve fotoğrafları, taşınmaz mülke ait emlak değer belgesi ve sözleşme için tarafların temsilcisi olacak ise temsilci belgeleri yer alır.

Ayrıca, bedelsiz tapu devri harcı da bulunmaktadır. Yasal mirasçılar haricinde intifa hakkından, kuru mülkiyet maliki yani sahibi lehine bedelsiz feragat edilmesinde ve zamanlı intifa haklarında zaman dolarak intifa hakkının sonuna doğru kayıtlı olan değer üzerinden Binde 68,31 oranında harç ödenmesi istenir.

Tüm bu detaylar göz önünde bulundurulduğunda, bedelsiz tapu devri işlemlerinin dikkatli bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu işlemle ilgili tüm belgelerin tam ve eksiksiz bir şekilde hazırlanması, işlemin sorunsuz bir şekilde tamamlanması açısından önemlidir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP