DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
SSK’dan az evvel açıklama geldi! EYT’lilere seçim öncesi toplu ödeme yapılacak!
  • Finans 365
  • Gündem
  • SSK’dan az evvel açıklama geldi! EYT’lilere seçim öncesi toplu ödeme yapılacak!

SSK’dan az evvel açıklama geldi! EYT’lilere seçim öncesi toplu ödeme yapılacak!

EYT mücadelesi uzun yıllardır sürüyordu ve sonunda 3 Mart'ta nihai sonuca ulaşıldı. Bu düzenleme ile birlikte, 2 milyondan fazla kişi emekliliğe adım atmanın hayalini kurdu.

ABONE OL
25 Mart 2023 15:03
SSK’dan az evvel açıklama geldi! EYT’lilere seçim öncesi toplu ödeme yapılacak!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

EYT’lilere seçim öncesi toplu ödeme yapılacak! SSK’dan az evvel açıklama geldi! Resmi Gazete’de yayımlanan EYT düzenlemesiyle birlikte, milyonlarca kişi sabahın ilk saatlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu il müdürlüklerine başvurarak emeklilik hakkını elde etti. Ancak, bu düzenlemeden yararlanamayanlar da oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu, EYT genelgesiyle ilgili kafa karışıklığını gidermek için açıklamalar yaptı.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan genelgeye göre, resen emekli edilen kamu personeli EYT düzenlemesinden yararlanabilecek. Borçlanma yoluyla veya çalışarak emeklilik primini tamamlayanlara toplu ödeme yapılacak. Hizmet borçlanması ile isteğe bağlı sigorta primleri de bu kapsamda değerlendirilecek. Emeklilik için gerekli prim ödeme gün sayısını dolduranlar, yazılı talepte bulunarak ödemiş oldukları prim tutarlarını toplu şekilde geri alabilecekler. Sigortalının vefatı durumunda ise, hak sahibi yakınları da toptan ödeme talep edebilecekler. Hizmet borçlanmasıyla isteğe bağlı sigorta primleri de aynı kapsamda değerlendirilecek. Ancak, genel sağlık sigortası ve kısa vadeli sigorta kollarına yönelik primler iade edilmeyecek. Ayrıca, fazladan yapılan askerlik ve doğum borçlanmaları da geri alınabilecek.

O Tarih Sonrası İşten Ayrılanlar Emekli Olabilecek

Takvim Gazetesi’nden Hazal Ateş’in haberine göre; askeri memur, subay, gedikli erbaşlar hakkında ahlak noktasında hüküm, yetersizlik, disiplin nedeniyle ya da askeri mahkemeler tarafından verilecek kararlar üzerine yasanın yayımlandığı 3 Mart ve sonrasında işten ayrılması durumunda emeklilik hakkından yararlanılabilecek. Bu kapsamda, kadın ve erkek personellerde 25 yıl hizmet koşulu aranacak. Hizmet süresi 25 yıldan az olanlar için toptan ödeme işlemi gerçekleştirilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP