DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Son dakika: PMYO-POMEM lise, ön lisans, lisans mezunu 2500-3500 polis alımı başvuru şartları açıklandı! Polis alımı duyurusu geldi!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Son dakika: PMYO-POMEM lise, ön lisans, lisans mezunu 2500-3500 polis alımı başvuru şartları açıklandı! Polis alımı duyurusu geldi!

Son dakika: PMYO-POMEM lise, ön lisans, lisans mezunu 2500-3500 polis alımı başvuru şartları açıklandı! Polis alımı duyurusu geldi!

Türkiye genelinde lise mezunları için polis alımı yapılacak. Bu yıl KPSS puan şartı aranmadan YKS puanı ile yapılacak polis alımında başvurular yeniden başladı.

ABONE OL
27 Mart 2023 12:41
Son dakika: PMYO-POMEM lise, ön lisans, lisans mezunu 2500-3500 polis alımı başvuru şartları açıklandı! Polis alımı duyurusu geldi!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika: Polis alımı duyurusu geldi! PMYO-POMEM lise, ön lisans, lisans mezunu 2500-3500 polis alımı başvuru şartları açıklandı! Geçen gün sona eren ön başvuru sürecinde YKS’ye başvuru yapamayanların, bugün açılan geç başvuru ekranından müracaatını yapması gerekmektedir.

Lise Mezunu 3500 Polis Alımı

Lise mezunlarından bu yıl EGM tarafından 3 bin 500 polis alımı yapılacak. Başvuruların YKS puanı ile yapılacağı bu alıma, önceden başvuru yapanların yanı sıra YKS’ye başvuru yapamayanların da başvuru yapması mümkün.

PMYO’lara TYT Puanı ile 2500 Polis Alımı

Polis Meslek Yüksekokullarına (PMYO) TYT puanı ile 2 bin 500 polis alımı yapılacak. Alınacak öğrenciler, 2 yıllık eğitimden sonra polis memuru olarak EGM bünyesinde göreve başlayacak. PMYO polis alımı Ağustos ayında yapılacak. Ancak bu alıma başvuru yapmak isteyenlerin, başvurusu bugün yeniden başlayan TYT’ye müracaat etmesi gerekmektedir. Sadece TYT’ye girerek baraj puanı aşanlar ilana başvuru yapabilecek. PMYO polis alımına başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması lazımdır.

PMYO Polis Alımı Şartları

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak

  • 18 yaşını tamamlamış ve 26 yaşından gün almamış olmak

  • Erkekler için 167 cm, kadınlar için 160 cm’den kısa boylu olmamak

  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl sağlığı veya bedensel engeli bulunmamak

  • Silah taşımaya veya kullanmaya engel bir suç hükümlülüğü olmamak

YKS Geç Başvuru Süreci

Başvurular, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecektir. Adaylar, başvurularını 5 Nisan 2023 saat 23:59’a kadar yapabilirler

Geç Başvuru Sürecinde Uyarı: Başvurular Başladı!

Polis alımı için başvurular geçtiğimiz günlerde sona erdi. Ancak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarına başvuru yapamayan adaylar için geç başvuru tarihleri açıldı. Bu kapsamda, PMYO’ya TYT puanı ile 2 bin 500 polis alınacak. Polis Akademisi’ne TYT ve AYT puanlarına göre 4 bin polis adayı alınacak. Bu alımlara başvuru yapacak adayların bazı şartları taşıması gerekiyor.

Lise Mezunu 3.500 Polis Alımı

Lise mezunlarından bu sene 3 bin 500 polis alımı yapılacak. Başvurular, YKS puan şartı aranmadan yapılacak. Ön başvuru sürecinde YKS’ye başvuru yapamayanların, geç başvuru tarihlerinde başvuru yapması gerekmektedir.

PMYO’ya TYT Puanı ile 2.500 Polis Alımı

PMYO’ya TYT puanı ile 2 bin 500 polis alınacak. Alınacak öğrenciler, 2 yıllık eğitimden sonra polis memuru olarak Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde göreve başlayacak. PMYO polis alımı Ağustos ayında yapılacak. Ancak bu alıma başvuru yapmak isteyenlerin, başvurusu bugün yeniden başlayan TYT’ye müracaat etmesi gerekmektedir. Sadece TYT’ye girerek baraj puanını aşanlar ilana başvuru yapabilecek. PMYO polis alımına başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması elzemdir.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

  • 18 yaşını tamamlamış olmak,

  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

  • Ön lisans veya lisans mezunu olmamak,

  • Boy ve kilo orantısı standartlara uygun olmak,

  • Askerlikle ilişiği bulunmamak

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP