DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
20 milyon araç sahibi için af yasası çıktı! O borcun hepsi silinecek! Otomobil sahipleri bayram ediyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • 20 milyon araç sahibi için af yasası çıktı! O borcun hepsi silinecek! Otomobil sahipleri bayram ediyor

20 milyon araç sahibi için af yasası çıktı! O borcun hepsi silinecek! Otomobil sahipleri bayram ediyor

Yapılandırma yasası kapsamında 20 milyon araç sahibi gecikmiş muayene borçlarından dolayı oluşan cezai oranları ödemeyecek.

ABONE OL
27 Mart 2023 15:46
20 milyon araç sahibi için af yasası çıktı! O borcun hepsi silinecek! Otomobil sahipleri bayram ediyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Otomobil sahipleri bayram ediyor. 20 milyon araç sahibi için af yasası çıktı! O borcun hepsi silinecek! Bu uygulama kapsamında normalde uygulanan yasa geçersiz kabul ediliyor. Araç muayene süresi geciktirildiğinde her ay için %5 cezai yaptırım uygulanıyor. Yapılandırma kapsamında bu oran özel indirimler sayesinde daha da azaltılıyor.

Araç Muayene Cezaları Nasıl Belirlenir?

Araçların trafiğe çıkabilmeleri için yasal bir zorunluluk olarak sunulan araç muayene işlemleri devletin sorumluluğundadır. Bu nedenle her yıl TÜVTÜRK aracılığıyla kuruma muayene ücreti ödenir. Sıfır araçlar için 3 yılda bir, eski modeller için 2 yılda bir muayene yapılması şarttır. Ticari araçlar her yıl muayene edilmelidir.

Muayene süresi içerisinde ödeme yaptırmayan ve bunu geciktirenler, her ay muayene ücreti üzerinden değerlendirilerek %5’lik gecikme zammına tabi tutulur. Muayene tarihi bir önceki muayene tarihi üzerinden hesaplanır. Araç muayene süresinin geçip geçmediğini öğrenmek için tescil tarihi üzerinden bilgi alınabilir.

Öncelikle kişinin araç muayene randevusu alması gerekir. Bunun için TÜVTÜRK resmi internet sitesi üzerinden ya da 0850 222 88 88 numaralı hattı arayarak randevu alınabilir. Randevu talebi iletildikten sonra ödeme nakit veya kredi kartı ile yapılabilir.

Cezalar Nasıl Silinecek?

Araç muayene süresini geciktirenlerin ödedikleri cezalar, yapılandırma yasası kapsamında silinecek. Bu uygulama, 7440 sayılı yapılandırma kanunu kapsamında araç muayeneleri için cezai indirim fırsatı sunulduğu Resmi Gazetede duyuruldu. Gecikme cezaları tamamen silinmiş olacak.

Kimler Faydalanabilecek?

Bu yasal süreçten yararlanmak isteyenlerin 30 Eylül 2023 tarihine kadar araç muayene işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Bu uygulama, araç muayene süresini geciktiren tüm araç sahipleri için geçerlidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP