DOLAR

32,2053

-0.22%
EURO

35,1156

-0.22%
ALTIN(gr)

2.498,17

1,32%
BİST 100

%
Tapu harcını başkası yatırabilir mi?

Tapu harcını başkası yatırabilir mi?

ABONE OL
2 Nisan 2023 22:43
Tapu harcını başkası yatırabilir mi?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Tapu devir işlemleri gerçekleşirken, ödeme işlemi de aynı anda gerçekleştiriliyor. Tapu harcı, devir işleminin yapıldığı yerin vergi dairesine ödenmesi gerekiyor ve harcın ödenmesi işlemi alıcı, satıcı veya vekil tarafından yapılıyor.

TAPU HARCININ ÖDENME YÖNTEMLERİ

Tapu harcının ödeme işlemi için birkaç farklı yöntem mevcuttur. Bunlardan birincisi, ödeme işleminin yapılacağı vergi dairesinde ödeme yapmak. Diğer bir seçenek ise tapu müdürlüklerinde e-tahsilat uygulamasını kullanarak harcı ödemek. Bu uygulama sayesinde, harçlar farklı şehirlerdeki şubelerde de dahil olmak üzere banka şubeleri, ATM’ler ve Görüntülü İşlem Merkezleri üzerinden elektronik ortamda tahakkuk, tahsil ve kontrol edilebiliyor.

TAPU HARCININ BAŞKASI TARAFINDAN ÖDENMESİ

Tapu harcının başkası tarafından ödenmesi durumu söz konusu değildir. Tapu devir işlemlerinde, harcın alıcı, satıcı veya vekil tarafından ödenmesi gerekiyor. Maliye Bakanlığı tarafından yetki verilmesi durumunda, ilgili kuruluşlar (örneğin bankalar) da harcın tahsilatını yapabiliyor.

TAPU HARCININ ÖDENMESİ İŞLEMİ

Tapu harcı ödeme işlemi, tapu devir işlemleri sırasında gerçekleştirilir. Devir işlemi yapılacak olan taşınmaz mal için satıcı ve alıcı arasında anlaşma sağlandıktan sonra, tarafların tapu müdürlüğüne giderek harç ödemesi yapması gerekiyor. Tapu harcının ödemesi tamamlandıktan sonra, devir işlemi tamamlanmış oluyor. Tapu devir işlemleri sırasında tapu harcının ödenmesi, alıcı, satıcı veya vekil tarafından gerçekleştiriliyor. Tapu harcının ödenmesi işlemi vergi dairesinde veya e-tahsilat uygulaması kullanılarak gerçekleştirilebiliyor. Ancak, tapu harcının başkası tarafından ödenmesi mümkün değil.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP