DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Hangi marka ikinci el cep telefonları daha az değer kaybediyor? 2. eli prim yapan telefonlar
  • Finans 365
  • Gündem
  • Hangi marka ikinci el cep telefonları daha az değer kaybediyor? 2. eli prim yapan telefonlar

Hangi marka ikinci el cep telefonları daha az değer kaybediyor? 2. eli prim yapan telefonlar

ABONE OL
7 Nisan 2023 12:47
Hangi marka ikinci el cep telefonları daha az değer kaybediyor? 2. eli prim yapan telefonlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2. eli prim yapan telefonlar… Hangi marka ikinci el cep telefonları daha az değer kaybediyor? Döviz kurlarındaki artışın telefon satın alma sürecini zorlaştırdığı bir dönemde, birçok kişi ikinci el telefonlara yöneliyor. Ancak, hangi markanın ikinci el piyasasında daha değerli olduğu konusunda kararsız kalabilirsiniz. SellCell tarafından gerçekleştirilen bir yurt dışı araştırma, iPhone 14, Samsung S23 ve Google Pixel 7 modellerini karşılaştırdı. Bu yazıda, araştırmanın sonuçlarına göre hangi markanın ikinci el piyasasında daha başarılı olduğunu ele alacağız.

iPhone 14, İkinci Elde Değerini Daha İyi Koruyor

iPhone modellerinin ikinci el değerinin diğer markalara kıyasla daha yüksek olduğu genel bir bilgidir. SellCell tarafından gerçekleştirilen araştırma da bu durumu doğrulamaktadır. Araştırmada, iPhone 14, Samsung S23 ve Google Pixel 7 modelleri incelenmiştir. Sonuçlara göre, iPhone 14 en başarılı performansı gösterirken, Samsung S23 modeli ise Google Pixel 7 modeline göre biraz daha yüksek satış rakamlarına ulaşmıştır.

İlk Aylardaki Değer Kaybı Oranları

SellCell’in raporuna göre, iPhone 14 modeli, ilk aylarındaki “yeni gibi” durumunda yüzde 32,3 oranında bir değer kaybına uğruyor. Aynı durumda olan Samsung S23 modeli için bu oran yüzde 41,1 olurken, Pixel 7 modellerinde bu oran yüzde 43,1’dir. İkinci el olarak satılan “yeni gibi” modellerde, ikinci ayda değer kaybı daha dramatik bir şekilde artmaktadır. İki ay sonunda, iPhone 14 modellerindeki değer kaybı yüzde 31’e düşerken, Samsung ve Google modellerinde ise sırasıyla yüzde 43,3 ve yüzde 45,9 oranında bir değer kaybı yaşanmaktadır.

Hangi Marka Daha Az Değer Kaybediyor?

Durumu “iyi” olarak nitelendirilen ikinci el telefonlarda da durum değişmezken, iPhone modellerinde ikinci ay sonundaki değer kaybının azalması dikkat çekicidir. Diğer yandan, Google Pixel 7 modellerinin değer kaybı yüzde 50’nin üzerine çıkması da dikkat çeken bir diğer noktadır. Araştırmaya göre, iPhone 14 ikinci elde değerini daha iyi korurken, Samsung S23 ve Google Pixel 7 modelleri daha hızlı bir değer kaybına uğruyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP