DOLAR

32,3704

-0.37%
EURO

34,7975

-0.15%
ALTIN(gr)

2.393,10

-1,20%
BİST 100

%
Elektrikli otomobil furyası ayyuka çıktı! Herkes onu almak için bekliyordu! Renault 5 fiyatı belli oldu
  • Finans 365
  • Gündem
  • Elektrikli otomobil furyası ayyuka çıktı! Herkes onu almak için bekliyordu! Renault 5 fiyatı belli oldu

Elektrikli otomobil furyası ayyuka çıktı! Herkes onu almak için bekliyordu! Renault 5 fiyatı belli oldu

ABONE OL
7 Nisan 2023 19:31
Elektrikli otomobil furyası ayyuka çıktı! Herkes onu almak için bekliyordu! Renault 5 fiyatı belli oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Otomobil sektöründe elektrikli araç devrimi yaşanırken, Renault bu alanda ön sıralarda yer almaya devam ediyor. Fransız otomotiv devi, Münih otomobil fuarında tanıtılan Renault 5 modeli ile dikkatleri üzerine çekti. Elektrikli otomobil pazarında özellikle son 3 yılda ciddi bir ilerleme kaydeden sektörün liderleri, karbon emisyonu olmayan araçların kullanımını teşvik etmek için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Renault, Zoe modeli ile özellikle Avrupa’da satış rekorları kırmıştı. Ancak, Zoe’nin üretimi 2024’ten sonra durdurulacak ve bu nedenle önümüzdeki yıllarda Zoe’nin yerine gelecek elektrikli otomobil modelleri büyük bir merakla bekleniyordu. Bu ihtiyaç doğrultusunda Renault, elektrikli otomobil sektörüne Renault 4 ve Renault 5 adında ikonik modellerle giriş yapmaya hazırlanıyor.

Renault 5: Merakla Beklenen Yeni Model

Son dönemde elektrikli otomobil satın almak isteyenlerin merakla beklediği Renault 5 modeli, Münih otomobil fuarında tanıtıldı ve çok beğenildi. Aracın özelliklerine bakıldığında, XMF-B EV mimarisinin kullanıldığı görüldü. Renault, R5 modelinin parçalarının yüzde 70’ini CMF-B tabanını kullanan Clio ve Captur’dan aldığını duyurdu. Bu sayede Renault, şase kullanarak Renault 5 modelinin üretim maliyetini Zoe’nin üretim maliyetine oranla yüzde 30 daha azaltmayı başardı.

Renault 5 modeli, elektrikli otomobil satın almak isteyenlerin listesine şimdiden girmiş durumda. Şehir içinde uygun fiyata elektrikli otomobil satın almak isteyenlerin ilgi odağı haline gelen Renault 5’in Avrupa satış fiyatı 20 – 25 bin Euro aralığında bekleniyor. Bu fiyat aralığı, otomobil pazarındaki elektrikli araçlara göre oldukça rekabetçi bir seviyede yer alıyor.

Renault 5: Tarihinden Günümüze

Renault 5, ilk olarak 1972 yılında piyasaya sürüldü. Orijinal model, arka motorlu ve arkadan çekişliydi. İlk olarak İspanya’da üretildi ve kısa sürede tüm Avrupa’ya yayıldı. Renault 5, hafifliği, yakıt verimliliği ve kolay kullanımı nedeniyle popüler oldu.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP