DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
2023 Devlet Su İşleri sürekli işçi alımı başvuru şartları, personel alımı müjdesi! Bekçi, şoför, temizlik, güvenlik…
  • Finans 365
  • Gündem
  • 2023 Devlet Su İşleri sürekli işçi alımı başvuru şartları, personel alımı müjdesi! Bekçi, şoför, temizlik, güvenlik…

2023 Devlet Su İşleri sürekli işçi alımı başvuru şartları, personel alımı müjdesi! Bekçi, şoför, temizlik, güvenlik…

ABONE OL
11 Nisan 2023 12:43
2023 Devlet Su İşleri sürekli işçi alımı başvuru şartları, personel alımı müjdesi! Bekçi, şoför, temizlik, güvenlik…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Bekçi, şoför, temizlik, güvenlik… 2023 Devlet Su İşleri sürekli işçi alımı başvuru şartları, personel alımı müjdesi! Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bünyesine 1727 sürekli işçi alımı yapılacağını duyurdu. Bu makalede, başvuru tarihleri, hangi kadrolara alım yapılacağı ve başvuru şartları hakkında bilgileri detaylı olarak Finans365 olarak veriyoruz.

DSİ İşçi Alımı Ne Anlama Geliyor?

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak 1727 sürekli işçi alımı, kurumun hizmetlerini yürütmek için istihdam edilecek personeller için geçerlidir. Alımlar, çeşitli branşlarda gerçekleştirilecektir.

Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Bakan Kirişçi’nin açıklamasına göre, başvuru tarihleri Nisan ve Mayıs ayları içerisinde gerçekleşecektir. Başvuru tarihleri ile ilgili ayrıntıların ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor.

Hangi Kadrolara Alım Yapılacak?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün alacağı sürekli işçiler için hangi kadrolara alım yapılacağı henüz açıklanmadı. Ancak daha önceki işçi alımlarında ağır vasıta hizmetleri için şoför, ambar işçisi, usta, akaryakıtçı, sondaj işçisi, kompresör operatörü, vinç operatörü, laborant, topoğraf, hidrolog, aşçı, teknisyen ve bekçi kadrolarına alım yapılmıştı.

Başvuru genel şartları, sürekli işçi alımı için belirlenmiştir. Bu şartlar şunlardır:

  1. Başvuru yapacak kişinin Türk vatandaşı olması gerekmektedir.
  2. Kamu haklarından mahrum olmamak da başvuru şartları arasındadır.
  3. Başvuru yapacak kişinin, Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesi kapsamında belirtilen suçlardan herhangi birinden hüküm giymemiş olması gerekmektedir. Bu kapsamda, bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olmak veya devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olunmamalıdır.
  4. Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak gerekmektedir.
  5. Ayrıca başvuru yapacak kişinin, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek beden ve akıl hastalığı bulunmaması gerekmektedir.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP