İslam Memiş çantada keklik değil dedi ve uyardı! Elinde altını olanlar hemen bunu yapsın
  • Finans 365
  • Altın
  • İslam Memiş çantada keklik değil dedi ve uyardı! Elinde altını olanlar hemen bunu yapsın

İslam Memiş çantada keklik değil dedi ve uyardı! Elinde altını olanlar hemen bunu yapsın

ABONE OL
15 Nisan 2023 11:38
İslam Memiş çantada keklik değil dedi ve uyardı! Elinde altını olanlar hemen bunu yapsın
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Elinde altını olanlar hemen bunu yapsın! İslam Memiş çantada keklik değil dedi ve uyardı! Altın fiyatlarındaki artış devam ederken, Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten önemli bir uyarı geldi. Gram altının rekorunu kırdığı bu dönemde, finans analisti İslam Memiş, yatırımcılara altın fiyatları konusunda dikkatli olmaları tavsiyesinde bulundu. Memiş, yaz aylarında altın fiyatlarının daha da yükseleceğini öngörüyor.

Yaz ayları

İslam Memiş, rekor seviyelerde seyreden gram altını değerlendirirken TGRT Haber’e açıklamalarda bulundu. Altın fiyatlarında kısa süreli duraklamalar olsa da yaz aylarında altın fiyatlarının rekor kıracağını ifade eden Memiş, Haziran ayı sonrasında gram altının 1450-1550 lira seviyesine kadar yükselebileceğini belirtti.

Banka iflasları 

İslam Memiş, ABD’deki banka iflaslarının altın fiyatları üzerindeki yükseliş trendine etki ettiğini söyledi. Bu trendin banka iflaslarıyla başladığını ve 2 bin 40 dolar seviyesinden 2 bin 50 dolara yükseldiğini belirten Memiş, yaz aylarında yükselişin 2 bin 350 dolara kadar çıkabileceğini ifade etti. Merkez bankalarının faiz artırımlarını sonlandırıp kenara çekileceği ve belirsizliğin devam edeceği senaryosunda, banka iflaslarının farklı ülkelere de sıçrayabileceği uyarısında bulundu.

Altın yatırımcılarını sevindiriyor

İslam Memiş, gram altının yatırımcısının yüzünü güldürdüğünü söyledi. Ons altının ciddi şekilde baskılandığı geçen yılın ardından, gram altının yükseliş eğiliminde olduğunu vurgulayan Memiş, bugün 1300 TL’nin üzerinde tutunma çabasını sürdürdüğünü ve tarihi bir rekor daha kırdığını belirtti.

1550 liralar görülebilir İslam Memiş, altındaki seviyenin yaz aylarında 1550 TL seviyelerine kadar yükselebileceğini öngörüyor. Ancak, uzun vade ve kısa vadeyi ayrı ayrı yorumlamak gerektiğini de vurgulayan Memiş, kısa vadede teknik olarak bir düzeltme olabileceğini söyledi.

finans365.com

Editörün notu: Haberimizde verilen bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Finans365.com sorumluluk kabul etmez

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP