DOLAR

32,9949

-0.11%
EURO

35,8195

-0.26%
ALTIN(gr)

2.528,01

0,83%
BİST 100

%

Balatacılar Balatacılık (BALAT) Hisselerinde Neler Oluyor?

ABONE OL
7 Haziran 2024 17:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balatacılar Balatacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BALAT) şirketi POİP (Piyasa Öncesi İşlem Platformu) piyasasında işlem görmekte olup halka açıklık oranı %92.31 dir. Şirket yönetimi, 31.05.2024 tarihinde KAP’a yaptığı bildirimde rüçhan hakkı 1 tl den olmak üzere %260,27 oranında bedelli sermaye artırımı kararı aldığını bildirdi.

KAP’a Yapılan Bildirimin Detayları Aşağıdaki Gibidir.

Bedelli Sermaye Artırımı Kararı Sonrası Hisse Fiyatları Hızlı Şekilde Düşüyor!

KAP’ta yayınlanan 31.05.2024 tarihli yönetim kurulu kararı sonrası hisse fiyatları hızlı şekilde düşüyor.

Bedelli Sermaye Artırım Kararı Hisse Fiyatları Üzerinde Baskı İçin Alınmış Bilinçli Bir Karar mı?

Sosyal medya platformlarında görüş alışverişinde bulunan yatırımcılar alınan bedelli sermaye artırımı kararının haksız bir karar olduğu ve onay verilmesinin usulsüz olacağı yönde görüş beyan ediyorlar. Şirketin BİST’te yer aldığı POİP pazarında işlem görüyor olmasını, halka açıklık oranın yüksek oluşunu ve şirket yönetim kurulundaki yöneticilerin ortaklık yapısında kayda değer pay sahibi olmayışlarının bu bedelli kararına gölge düşürdüğünü dile getiren yatırımcılar SPK’nın bu başvuruya nasıl yanıt vereceğini merakla bekliyor.

Yatırımcılar Sosyal Medya Üzerinden Örgütleniyor

Telegram’da 1188 üyesi bulunan Balat Balatacılık Hisse grubunda ve farklı sosyal medya platformlarda bir araya gelen yatırımcılar alınan yönetim kurulu kararı karşısında haklarını kanuni yollardan sonuna kadar savunacaklarını ve %5 azınlık haklarından yararlanmak adına gerekli girişimleri başlattıklarını açık şekilde dile getiriyorlar.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP