Herkese 1000 TL Yardım Desteği! Korona da Devlet Vatandaşını Yalnız Bırakmadı!

Herkese 1000 TL Yardım Desteği! Korona da Devlet Vatandaşını Yalnız Bırakmadı!

Pandemi döneminde maddi zorluk yaşayan vatandaşların imdadına yine devlet yetişti. Sosyal devlet anlayışına sıkı sıkı bağlı olan hükümet bu dönemde de ihtiyacı olan halkın yanında olarak başvuranlara 1000 TL destek sözü verdi. Peki bu destek kimlere verilecek? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:05
Herkese 1000 TL Yardım Desteği! Korona da Devlet Vatandaşını Yalnız Bırakmadı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir çok kez vatandaşları sevindirecek haberler vermişti. Şimdi de buna bir yenisini ekleyerek ihtiyaç sahibi ailelere 1000 TL verecekleri müjdesini duyurdu. Bu haklardan yararlanmak için çok fazla şart taşımaya gerek yok. Maddi zorluklar yaşayan herkes bunlardan yararlanabilecek. 3 bölüm halinde yapılacak olan yardım ödemeleri için başvurular çoktan başladı. 2020 sonuna kadar başvurular kabul edecek. 2021 içinde aynı yardımın devam edip etmeyeceği ise şu an bilinmiyor. 2 Milyondan fazla bir bütçe ayrıldığını duyuran Bakan Selçuk dağıtımına önümüzdeki aylarda başlanacağını duyurdu. Şu an için aileleri tespit etmek ve hakkaniyetli bir ödeme olmasını çalıştıklarını belirten Bakan başvuru süresini uzattıklarını ve bu sayede daha önce duymamış olanların da hemen başvuru da bulunabileceklerini söyledi.

Devletten İhtiyaç Sahiplerine Destek

Devletin ayırdığı yardım ödeneğinden yararlanmak isteyen vatandaşların bazı şartları taşıyor olması gerek. Bunlar arasında;

  • Hane içi geliri 1.452 TL’nin altında olanlar
  • Dul kadınlara
  • Kronik rahatsızlığı olup çalışamayanlar
  • 65 yaş üzeri olup emekli maaşı olmayanlar
  • Şehit ailesi olmak
  • Yetim veya öksüz olup sigortasız olmak

Bu şartları taşıyan vatandaşlara kişi başına 1000 TL verileceğini bildiren kurum bundan sonraki süreçte de yeni adımlar atacaklarının müjdesini verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP