Hükümet İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara Ücretsiz Elektrik Desteği Sunuyor!

Hükümet İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara Ücretsiz Elektrik Desteği Sunuyor!

Yeni tip Koronavirüs salgını ile birlikte vatandaşa yapılan destekler arttırıldı, vatandaşın ekonomisini olumsuz etkileyen bu dönemde maddi destek projelerinde büyük bir artış var, hükümet yeni projesiyle ihtiyaç sahibi hanelere ücretsiz elektrik imkanı sağlayacak! Kimler bu imkandan yararlanabilir? Başvuru şartları neler? Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:06
Hükümet İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara Ücretsiz Elektrik Desteği Sunuyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni tip Koronavirüs salgını vatandaşın ekonomisini de tehdit etmekte bu nedenle hükümet vatandaşın ekonomisini rahatlatacak maddi destek projelerine imza atmakta. Eylül ayı itibariyle hükümet vatandaşlara el uzatmaya devam etmekte, hükümetin yeni projesi ihtiyaç sahibi hanelere merhem olacak! Hane içerisinde gelir miktarı 2084 liranın altında kalan vatandaşlara ücretsiz elektrik imkanı sağlanacak. Bu şartları karşılayan vatandaşlar başvuru yaparak bu haktan yararlanabilecekler.

Ödemeler Nasıl Belirlenecek?

Hükümet tarafından verilen ücretsiz elektrik desteği için hane içerisinde yaşayan kişi sayısına göre destek miktarı kişi başı 53 ila 106 lira arasında belirlenecek.

  • İki kişi yaşıyorsa 53,27 lira destek verilecek.
  • Üç kişi yaşıyorsa 71,02 liralık destek verilecek.
  • Dört kişi yaşayan hanelere 88,78 liralık destek verilecek.
  • 5 kişi ve üzeri sayıya sahip hanelere ise 106,53 liralık destek verilecek.

Dar Gelirli Ailelere Destek Verilecek

İhtiyaç Sahibi hanelere elektrik tüketim desteği uygulaması geçen yıl 1 mart 2019 tarihinde uygulamaya girmişti, 2020 yılında da hızını kesmeden devam eden elektrik tüketim desteği ile her ay 106 liraya kadar fatura ödemeleri yapılıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP