DOLAR

32,4653

-0.07%
EURO

34,8418

-0.38%
ALTIN(gr)

2.444,47

0,35%
BİST 100

%
Koliler Tarihe Karışıyor Yeni Nesil Ödeme Herkesi Şaşırtıyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Koliler Tarihe Karışıyor Yeni Nesil Ödeme Herkesi Şaşırtıyor

Koliler Tarihe Karışıyor Yeni Nesil Ödeme Herkesi Şaşırtıyor

Yapılan açıklamaya göre gıda destek ödemeleri şekil değiştirdi. Vatandaşlar rahatça alışveriş yapabilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:39
Koliler Tarihe Karışıyor Yeni Nesil Ödeme Herkesi Şaşırtıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet gıda destek ödemelerinde yeni bir döneme geldi. Buna göre daha önceden koliler ile yapılan gıda destekli artık nakdi olarak yapılacak. Her aileye verilecek ödeme için belli şartlar gerekecek. Şart olarak ise esnek davranan devlet yetkileri her vatandaşın bu ödemelerden yararlanmasını bekliyor. Zamlı olarak yapılacak ödemeler için vatandaşların kurum önlerine sıraya girmesi gerekmiyor. Buna göre E Devlet kanalıyla yapılacak başvurular için ekstrem yapılacak bir işleme yok. Gereken belgeleri devlet kişilerden faks yoluyla isteyebilecek. Ancak internet imkanı olmayan vatandaşlar için yeni alternatifler de bulunuyor. Buna göre kaymakamlıklar, muhtarlıklar ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kişilerin hizmetinde olacak. Ayrıyeten telefonda abu hizmetleri almak mümkün olacak.

Tek Kart Yeterli Olacak

Devlet isteyen kişilere yapacak desteği de yapmaya hazırlanıyor. Buna göre gıda destekleri incelenirken ihtiyaç duyulduğuna kanaat getirilse kişilere yakacak desteği de temin edilecek. Bu bağlamda bölge bölge verilecek yakacak desteği için kişilerin başka bir bilgi vermesi gerekmiyor. Yakacak destekleri için gerekli bilgiler gıda destekleri için alınan bilgilerle eş değer olacağından tekrar vakit kaybı yaşatılmasını istemiyor. Bölgelere göre yapılacak ödemde kışların yoğun geçtiği bölgelerle hem yakacak hem nakdi yakacak destek ödemesi yapılırken kışların ılık geçtiği yerlere sadece nakdi yakacak desteği alınacak. Bu sayede kişilere verilen destek ödemeleri ve diğer destekler israf edilememiş olacak. İlgili ödemeli kişilere PTT aracılığıyla ulaştıracak. PTT’ye TC kimlik kartıyla gidilmesi yeterli olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP