DOLAR

32,5568

0.21%
EURO

34,9769

0%
ALTIN(gr)

2.456,42

0,84%
BİST 100

%
Koliler Tarihe Karıştı Vatandaş Banka Kuyruklarına Akın Etti

Koliler Tarihe Karıştı Vatandaş Banka Kuyruklarına Akın Etti

Eskiden verilen desteklerin tekrardan güncellenmesi vatandaşı oldukça sevindiriyor. Yapılan açıklamalar ise umut arttırdı cinsten. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:20
Koliler Tarihe Karıştı Vatandaş Banka Kuyruklarına Akın Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet eski demek paketleri dağıtımını oldukça değiştirerek başlattı. Sıfırdan bir düzen kuran devlet bu şekilde vatandaşın maksimum verim almasını istiyor. En son yapılan değişiklik ise gıda desteklerine ilişkin oldu. Pandemi dolayısıyla milyonlarca vatandaş işsiz kaldı. Yaşanan bu süreç kişileri özellikle gıda desteklerini almaya itti. Devletin kaleminden çıkacak her karar heyecanla yaklaşan vatandaşlar yeni kararları duyunca daha da heyecanlanıyor. Buna ek olarak gıda destekleri için yapılan açıklanan vatandaş arasında infiale sebep oldu. Banak kuyrukları doldu yaştı. PTT’den alınan destek ödemeler için başvurular şimdiden yağmur oldu.

Belli Başlı Marketler Ödemeye Destek Olacak

İlk olarak haneye giren gelirin asgari ücretin üçte biri olması gerekiyor. Kişi başı 700 TL’ye denk gelen bu sayı için yetkililer sınır tutar diyor. Bu tutar ve altındaki değeri hanesine getiren her vatandaş gıda desteklerine başvuruda bulunabilir. Ayrıca başvuruyu yapan vatandaşların 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Aynı aile içinde 1 kişinin başvuru yapması yeterli sayılacak. Evin reisi pozisyonundaki kişinin devlet desteği için ödeme yapması daha doğru olacak. Gıda destekleri geçtiğimiz dönemlerde koliler şekliden hazır geliyordu. Ancak yeni dönemde vatandaşların ihtiyaçlarının farklılaşmasın bu durumu elemine etti. Artık devlet destek ödemelerinin doğrudan nakit vererek kimin neye ihtiyacı varsa alamsını sağlayacak. Belli marketleri de bunun için görevlendirmeyi devlet planlıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP