KOSGEB Gönüllü Uzmanlık Desteği Nedir? (Nasıl Alınır?)
  • Finans 365
  • Kosgeb
  • KOSGEB Gönüllü Uzmanlık Desteği Nedir? (Nasıl Alınır?)

KOSGEB Gönüllü Uzmanlık Desteği Nedir? (Nasıl Alınır?)

Kosgeb gönüllü uzman desteği nasıl alınır, şartları nelerdir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:08
KOSGEB Gönüllü Uzmanlık Desteği Nedir? (Nasıl Alınır?)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KOSGEB’in gönüllü uzmanlık desteği gönüllü uzmanlık yapmak isteyen kişiler için son derece cazip fırsatlar sunuyor. Peki, kosgeb gönüllü uzmanlık desteği nedir? Bu KOSGEB desteği diğer desteklere göre daha yeni bir destek türüdür. Bu destek ile birlikte firmaların çeşitli alanlarda duydukları maddi destek ihtiyacının giderilmesi amaçlanmaktadır. Üretim faaliyetlerinde, şirketlerin yönetim kadrosunun oluşturulması için gerekli faaliyetlerde, pazarlama yapmak için gerekli faaliyetlerin tümünde KOSGEB desteğinden faydalanmak mümkün.

KOSGEB Gönüllü Uzmanlık Desteği Hakkında Az Bilinenler

  • Kosgeb gönüllü uzmanlık desteği finans alanlarında duyulan ihtiyaç için birebir bir fırsattır. Fakat bu maddi destekler her alanda verilmemektedir.
  • Gönüllü uzmanlardan alınacak hizmetler ile ilgili olması koşulu ile destek yalnızca konaklama ve ulaşım giderlerini kapsar. Bunun dışındaki harcamalar için işletmenin kendisi ödeme yapar.
  • Uzmanlık hizmetinin kendisi de destek tarafından karşılanmaz. Bu nedenle işletmeler ödeme planlarını bu doğrultuda oluşturmalıdırlar.

KOSGEB Gönüllü Uzmanlık Desteği Dahilindeki Limitler

  1. Destek kapsamında uzmanların konaklama giderleri en fazla bir gecelik olacak şekilde desteklenmektedir. Bir günden fazla süren konaklamalar için işletmelerin kendisi ödeme yapmak durumundadırlar.
  2. Gönüllü uzmanların hizmet süreleri de destek almak isteyen işletmeler adına KOSGEB tarafından sınırlandırmıştır. Her bir gönüllü uzmanlık yapan kişilerin hizmet süreleri belirlenmiştir. Her gönüllü uzman olan kişi için en az toplam hizmet süresi 3 gün olarak belirlenmiştir. Gönüllü uzmanlık yapan kişiler bu süreden daha az çalışamazlar. Gönüllü uzmanlar 15 gün üzerinde hizmet vermeye devam edemezler, hizmet verebilecekler, süre en fazla 15 iş günü olarak belirlenmiştir. Bu sürelerden eksik ya da fazla gönüllü uzman çalıştırmak isteyen işletme sahipleri destek dahilin de gönüllü uzman çalıştıramaz, çalıştırılmaları dahilinde ise giderler iş yeri sahibi tarafından karşılanır.
  3. KOSGEB Gönüllü Uzmanlık Destek miktarı ise en fazla 2.500 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Verilen destekler belirlenmiş olan bu miktarı geçemez.
  4. Gönüllü uzman ve işletme sahibi eğer birbirlerinin akrabaları ise ve hatta bu kişiler aynı şehirde ikamet ediyor ise KOSGEB tarafından bu kişilere destek ödemesi yapılmamaktadır.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP