Kaz Yetiştiriciliği Devlet Desteği Nasıl Alınır? (Hibe Kredi)

Kaz Yetiştiriciliği Devlet Desteği Nasıl Alınır? (Hibe Kredi)

Kaz yetiştiriciliği için devlet desteği almak istiyorsanız başvuru şartlarını ve gerekli evrakları inceleyebilirsiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:03
Kaz Yetiştiriciliği Devlet Desteği Nasıl Alınır? (Hibe Kredi)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kanatlı hayvanlar için hibe desteği, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından devlet eliyle teşvik edilmektedir. Kaz yetiştiriciliği ise son dönemde oldukça revaçta olan, girişimcilerin ilgisini çekmeye başlamış bir sektör haline gelmiştir bu yüzden ülkemizde kaz yetiştiriciliği nasıl yapılır sorusu yükselen bir trend haline gelmektedir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kaz Yetiştiriciliği Desteği

Kaz yetiştiriciliği Devlet tarafından üç farklı projeyle desteklenmektedir. Bunlardan birisi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından sağlanmakta olan 450.000 TL’ye kadar hibe desteğidir. Bu hibe ile 2017 yılında yalnızca Kars, Ardahan ve Muş illeri için 1.000 adet kapasiteli damızlık kaz, 500 adet kapasiteli ticari kaz ile 1.000 adet kapasiteli ticari hindi işletmeleri desteklenmiştir. 2018 ve sonrası için Bakanlık henüz ihaleye çıkmamıştır.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (TKDK) Programı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme programı kapsamında et, süt ve yumurta üretimi alanlarında 250.000 Euro’ya kadar hibe desteği yapmaktadır. Ayrıca alt dallar olarak arıcılık, balıkçılık, kırmızı et üretimi ve kanatlı eti üretimi de desteklenmektedir. 42 ilin desteklendiği programda şu iller yer almaktadır;

Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elâzığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat.

TKDK programı kapsamında en az 80 Metrekare alan için 400 adet kaz besleme şartı bulunmaktadır. Yapılacak olan hibe yalnızca kaz satın alınması için değil prefabrik veya çadır kümes, suluk, yemlik, yem makineleri, folluk, kuluçka makinesi, ara bölme, ısıtıcı-soğutucu gibi demirbaşların satın alınmasında da kullanılabilir.

Genç Çiftçi Hibe Desteği

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından nüfusu 20.000’in altında olan kırsal kesimin kalkındırılması ve gençlere tarım yapmaları için teşvik yolunun açılması amacıyla yürürlüğe konan Genç Çiftçi projesiyle 30.000 TL’ye kadar hibe desteği sağlanmaktadır. Genç Çiftçi kaz yetiştiriciliği projesi ile hibe alabilmek için;

  • 18-41 yaş arasında olmak,
  • Hibeye başvuracak kişi ve eşi çalışmıyor olmaları,
  • Vergi borcu bulunmamak,
  • Bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanmış olmamak, gerekmektedir.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP