Merkez Bankası Faiz Kararı Sonrası Altın ve Dolar Çakıldı! İşte Son Durum
  • Finans 365
  • Altın
  • Merkez Bankası Faiz Kararı Sonrası Altın ve Dolar Çakıldı! İşte Son Durum

Merkez Bankası Faiz Kararı Sonrası Altın ve Dolar Çakıldı! İşte Son Durum

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Beklentiler merkezin 4.75 puan bandında artırım yapması bekleniyordu. Merkez Bankası piyasaların gözünü çevirdiği 19 Kasım faiz kararını açıkladı. Dolar ve altın düşüşe geçti. İşte Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:30
Merkez Bankası Faiz Kararı Sonrası Altın ve Dolar Çakıldı! İşte Son Durum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı. Açıklanan yeni faiz kararı sonrası dolar ve altında belirgin düşüşler gözlemleniyor.

TCMB Faiz Kararı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası beklenen politika faizi kararını açıkladı! TCMB politika faizini Yüzde 10,25’ten yüzde 15’e yükselttiğini açıkladı. TCMB’nin açıkladığı politika faizi %15 oldu.

Değişen Merkez Bankası Başkanlığı sonrası piyasalarda faizlerin artacağı yönde bir beklenti oluşmuştu. Türkiye Cumhuriyeti merkez Bankası az önce açıkladığı faiz oranı ile beklentileri karşılamış oldu.

Açıklanan faiz kararı sonrası dolar ve altında hareketlilik söz konusu.

İşte dolar ve altında son rakamlar;

Güne 7,7202 ile başlayan Amerikan Doları kuru, saat 14:41 itibarıyla %1,36 azalışla 7,6114 liradan işlem görüyor. Dolarda, açıklanan faiz kararı sonrası en düşük 7.57 seviyesi görüldü.

Açıklanan Faiz kararı Sonrası Dolar Grafiği

Açıklanan Faiz kararı Sonrası Altın Grafiği

Güne 464,05 ile başlayan Gram Altın, saat 14:38 itibarıyla %2,10 azalışla 454,24’dan işlem görüyor. Gram altında, açıklanan faiz kararı sonrası en düşük 452 TL seviyesi görüldü.

Uzmanların yapmış olduğu açıklamalara göre faiz oranlarında yapılan artırım sonrası altın ve dolara yatırım yapmış kişi ve kurumların TL mevduatlarına yönelebileceği ve bu sebeple altın ve dolarda düşüşlerin devam edeceği yönde.

Kapalıçarşı’da hareketli saatler yaşanıyor. Faiz kararı sonrası döviz büroları önünde döviz bozdurmak isteyen vatandaşların uzun kuyruklar meydana getirdiği ifade ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP