DOLAR

32,4778

-0.09%
EURO

34,8270

-0.56%
ALTIN(gr)

2.439,52

0,15%
BİST 100

%
Öğrencilerin Dikkatine Düşük Faizle 20 Bin TL Kredi Sahibi Olabilirsiniz
  • Finans 365
  • Finans
  • Öğrencilerin Dikkatine Düşük Faizle 20 Bin TL Kredi Sahibi Olabilirsiniz

Öğrencilerin Dikkatine Düşük Faizle 20 Bin TL Kredi Sahibi Olabilirsiniz

Eğitim hayatı devam eden öğrenciler için kredi alma imkanı oluşturuldu. Edinilen bilgiye göre 20 bin TL’ye kadar kredi çekilebilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:04
Öğrencilerin Dikkatine Düşük Faizle 20 Bin TL Kredi Sahibi Olabilirsiniz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ailelerin birçoğu temel ihtiyaçları karşılamak konusunda sıkıntı yaşıyor. Birde bunun üstüne eğitim masraflarının eklenmesiyle sıkıntı daha da artıyor. Devlet destekleriyle bu sorunun üstesinden gelinmeye çalışılıyor. Ancak devlet destekleri tam anlamıyla ailelere yetemeyebiliyor. Bankalar zorlu durumu aşmak için yeni kredi kampanyalarına eğitimi de dahil etti. Eğitim hayatı devam eden öğrenciler velileri ile beraber kredi çekebilecek. Ziraat Bankası aracılığıyla getirilen bu yenilik sayesinde binlerce öğrenci sıkıntısız şekilde eğitim hayatlarına devam edebilecek. 36 aya kadar vade imkanı sağlayan banka buna ek olarak faiz oranlarını da gayet düşük tutuyor. Okul, kurs merkezi, üniversite eğitimi gibi giderler için rahatlatıcı olacak olan kredi ile beraber çocuklar sadece derslerini düşünecek.

Öğrenci Krediyi Doğrudan Alamayacak

Krediyi öğrenci doğrudan alamayacak. Yaşı 18 yaşından büyük olanlar için tam anlamıyla bir açıklama yapılmadı. Ancak 18 yaşında küçük olanlar için bu krediler, velilerine, eğitim ihtiyaçlarını üstlenen aile bireylerine, düzenli geliri varsa ancak o zaman öğrenciye ödeme gerçekleştirilecek. Diğer krediler gibi teminat şartı aranmaması hususu burada geçerli olmayacak. Başvuruyu yapan her kimse teminat ya da kefil göstermek zorunda. Bireysel kredi kullanımı yapacak olan bu vatandaşlar için hayat sigortası yapılması da planlanıyor. Hayat sigortası krediyi kullanana değil krediyi ödeyecek olan vatandaşa yapılacak. Faiz oranı ise %1.75 olarak belirlenirken 36 ay vade seçildiği taktirde aylık ödemenin 797 TL olacağı belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP