DOLAR

32,5531

0.08%
EURO

34,9422

-0.11%
ALTIN(gr)

2.455,05

0,78%
BİST 100

%
Yaşlılara Aylık Ödeme Geliyor Hesap Bilgileri Paylaşılacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • Yaşlılara Aylık Ödeme Geliyor Hesap Bilgileri Paylaşılacak

Yaşlılara Aylık Ödeme Geliyor Hesap Bilgileri Paylaşılacak

Pandemi dolayısıyla dışarı çıkmada sorun yaşayan yaşlılar için yeniliklerle dolu maaş ödemesi geliyor. Başvuran tüm yaşlılar faydalanacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:48
Yaşlılara Aylık Ödeme Geliyor Hesap Bilgileri Paylaşılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre yaşlılar için aylık ödeme yapılmış olacak. Yaşlı aylıkları geçen dönemden farklı olarak zamlı şekilde ödenmiş olacak. Memurlar için tasarlanan zam oranları yaşlı aylıklarına ve engelli aylıklarına ivedilikle uygulandı. Alım gücündeki inanılmaz değişim milyonlarca vatandaşla beraber yaşlıları da etkiledi. Devlet bu duruma kayıtsız kalmadı ve yaşlılar için verilecek aylıklara zam yaptı. 637 TL’ye çıkan yaşlılık aylıkları için ödemede yeni bir usul getirildi. Buna göre dışarı çıkma konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlara kapıda ödeme yapılması öngörülüyor. Yaşlılık aylığı için başvuru yapıldığı sırada kapıda ödeme alma opsiyonu bulunmayacak. Bunun içinde ayrıca başvuru yapılması gerekiyor.

Aynı Evde İki Maaş Olabilir

Edinilen bilgiye göre kişiler başvuruları E Devletten başvuru yapabilecekleri gibi sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile de başvuru yapabilecek. Yaşlılık aylığından yararlanmak isteyen vatandaşlar için başvuru şartları da belirlenmiş oldu. İlk olarak kişiler 65 yaş ve üzeri olmalıdır. Başvuru yapıldığı esnada tam olarak 65 yaşın içinde olunması gerekiyor. Buna ek olarak emekli maaşı dahil devletten hiçbir şekilde ödeme veya maaş alınmaması gerekiyor. Emekli olan vatandaşlar devletin birçok hakkından yararlandığı için yaşlılık aylığından yararlanmak mümkün olmayacak. Buna ek olarak çiftler ayrı ayrı yaşlılık aylığı alabilecek. Bu duruma ekstra bir kısıtlama getirilmedi. Maaş alan vatandaşlar evde bakım ücreti de alabilecek. Evde bakım ücretlerine de zam yapan devlet bu ödeme için de başvuru formu yayınlayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP