Yaşlılara Müjde! Bu Şartları Taşıyan Vatandaşlara 1000 TL Ödeme Yapılacak!

Yaşlılara Müjde! Bu Şartları Taşıyan Vatandaşlara 1000 TL Ödeme Yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 65 yaş üzeri vatandaşlara müjdeli haberi verdi! 1000 liralık aylık ödeme kimlere yapılacak? Aylık ödeme almak için hangi şartlar gerekli? Yaşlıların yüzünü güldürecek 1000 TL’lik maaş ödemesi hakkında tüm bilgiler haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:29
Yaşlılara Müjde! Bu Şartları Taşıyan Vatandaşlara 1000 TL Ödeme Yapılacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs salgın döneminde birçok vatandaş ekonomik olarak olumsuz etkilendi devlet erkanları vatandaşı mağdur bırakmıyor, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 65 yaş ve üzeri vatandaşların yüzünü güldürecek haber müjdelendi! 65 yaş ve üzeri vatandaşlara aylık 972 TL aylık maaş ödemesi yapılacağı duyuruldu. Sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara aylık 972 liralık yaşlılık maaşı ödemesi yapılacağını, en düşük emekli maaşının 1.500 liranın üzerine çıkarıldığını da belirtti. Ayrıca Cumhurbaşkanı “Evde bakım hizmetleri ve ihtiyacı olan yaşlılara her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecek ihtimamı gösteriyoruz.” dedi.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları üzerine vatandaşın aklına başvuru şartlarının ne olduğu sorusu düştü, işte başvuru şartları;

  • İlk koşul olarak güvence şartı araştırılmakta.
  • 65 yaş ve üzeri olan vatandaşların sosyal güvencesi olduğu taktirde bu yardımdan yararlanamayacak.
  • Bu yardımdan yararlanacak vatandaşların hane içi kendisinin ve eşinin gelirleri toplamı asgari ücretin üçte birinden az olması gereklidir.

Bu şartlar karşılanırsa 65 yaş ve üzeri vatandaşlar aylık 972 TL’lik ödemelerini alabilecekler.

Nasıl Başvuru Yapabilirim?

Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar merak ediyor “Başvurular nereye, nasıl yapılacak” Vatandaşlar başvuru yapmak için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı ilçelerde mevcut olan Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne giderek 972 TL maaştan yararlanabilecekler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP