DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Yeni Döneme Aileler Çok Mutlu Girecek Detaylar Açıklandı
  • Finans 365
  • Finans
  • Yeni Döneme Aileler Çok Mutlu Girecek Detaylar Açıklandı

Yeni Döneme Aileler Çok Mutlu Girecek Detaylar Açıklandı

Devlet desteği konusunda oldukça hızlı davrana yetkililer açıklamaları da geciktirmeden yapıyor. Bu açıklamalar annelere yönelik oldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:11
Yeni Döneme Aileler Çok Mutlu Girecek Detaylar Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Annelere verilen devlet desteklerinin sayısındaki artış ailelerin yüzünüm güldürmeye devam ederken yeni çalışmasını da haberleri geliyor. Bu bağlamda annelerin ve bebeklerin sağlıklarını düşüne devlet her detayı çalışma haline getiriyor. Sistemde hiçbir şekilde boşluk bırakmayan yetkililer annelere hızlı şekilde ödeme yapılması için ellerine gelen yapıyor. Bu defa verilecek ödem süt parası olacak ve çocuk 1 yaşına gelene kadar bu ödeme devam edecek. Daha önceleri anne doğum yapar yapmaz başvuru yapması beklenirken şimdi çocuk 1 yaşına gelene kadar başvuru yapılmasının önü açıldı. Bu sayede anne ne zaman ihtiyaç duyarsa o zaman devleti yanında bulabilecek. Devletten bu desteği almak isteyen annenin 18 yaşından büyük olması dikkat edilecek ilk şart olacak. 18 yaşının altında yapılacak başvuru cezai yaptırımı da beraberinde getirecek çünkü bu durumun kanunda yeri olmadığı delil olarak gösterilecek.

Ödeme Sadece Anneye Yapılacak

Öte yandan bu ödemeye muhatap olmak isteyen annelerin SGK’lı olması aranan 2. Öneli öncelik olacak. SGK’lı olmayan anneleri bu ödemeyi alamazken babanın SGK’lı olup annenin çalışmaması durumu fazla değiştirmeyecek. Ödemenin sadece anneye verileceği edinilen bilgiler arasından bundan dolayı ödemeye eşin gitmesi veya annenin yakınlarından birinin gitmesi ödemenin yapılacağı anlamına gelmeyecek. Vezne görevlileri karşılarında muhakkak anneyi görmek isteyecek. Başvuruların anında değerlendirmesi beklenirken ödemelerin aynı gün içinde yapılması bekleniyor. Annenin sadece kimlikle ödeme almaya gitmesi yeterli kabul edilecek başka bir evrağa ihtiyaç duyulmayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP