DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Yeni Evlenecek Çiftler Borç Altına Girmeyecek Dayalı Döşeli Evler Devletten
  • Finans 365
  • Finans
  • Yeni Evlenecek Çiftler Borç Altına Girmeyecek Dayalı Döşeli Evler Devletten

Yeni Evlenecek Çiftler Borç Altına Girmeyecek Dayalı Döşeli Evler Devletten

27 yaşından erken evlenecek çiftler için devlet çalışmalarını hızlandırdı. Buna göre 43 bin 186 TL ödeme yapılması için düğmeye basıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:57
Yeni Evlenecek Çiftler Borç Altına Girmeyecek Dayalı Döşeli Evler Devletten
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre belirli bir yaş sınırının içinde evlenen vatandaşlara devlet ödeme yapmaya hazırlanıyor. 12 bin 37 TL tutarındaki ödeme çeyiz ödemesi kapsamındayapılacakken geriye kalan 31 bin 149 TL ise yeni ev alınması için ödenmiş olacak. Bu sayede yeni evli çiftler hem ev sahibi olmuş olacak hemde evlerini rahatlıkla dayayıp döşemiş olacaklar. Evlerinde eksik kalmayacak olan çiftler daha rahat bir şekilde hayata adapte olabilecek. Edinilen bilgiye göre yapılan bu ödemelerin geri alınması planlanmıyor. Bundan dolayı ger çift başvuruda bulunabilir. Karı koca ayrı ayrı başvurabilir mi sorusu gündemi uzun süre meşgul etmişti bu noktaya da açıklık getiren yetkililer ayrı ayrı başvuru yapılmasında bir sakınca olmadığını belirtti.

Birikim Yapanlar Çok Şanslı

Destek ödemesinden yararlanmak isteyen vatandaşlar için farklı fırsatlar da oluşturulmuş durumda. Buna göre daha önceden bankaların ilgili hesaplarında çeyiz ya da konut için birikim yapan vatandaşlar için devlet ekstra ödemeler yapacak. Destek tutarı olarak isimlendirilen bu ödemelerden vatandaş fazlasıyla yararlanmış olacak. Yapılan açıklamaya göre 36 ay ile 47 ay arasında bankanın çeyiz hesabındabirikim yapan vatandaşlar devletten %20 oranında destek katkısı almış olacak. Bu oran hem konuta hem çeyiz ödemesine yansıtılmış olacak. Aynı şekilde 48 ila 59 ay arasında birikim yapan vatandaşlara devlet %22 oranında destek katkısı sunmuş olacak. Bu oran 60 ay ve üzeri yatırım yapanlar için %25’e çıkmış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP