DOLAR

32,4653

-0.1%
EURO

34,8266

-0.54%
ALTIN(gr)

2.442,39

0,27%
BİST 100

%
Yıl Sonuna Kadar Devam Edecek Ödeme Başvurularında Kuyruklar Oluştu
  • Finans 365
  • Gündem
  • Yıl Sonuna Kadar Devam Edecek Ödeme Başvurularında Kuyruklar Oluştu

Yıl Sonuna Kadar Devam Edecek Ödeme Başvurularında Kuyruklar Oluştu

Devlet vatandaşa destek olmak için birçok kurumla işbirliği yapmaya devam ediyor. SGK ile yapılan işbirliğinde vatandaşa her ay 1103 TL ödenecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:45
Yıl Sonuna Kadar Devam Edecek Ödeme Başvurularında Kuyruklar Oluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaş devlet destekleri için araştırmalara devam ederken devlet yeni bir çalışma başlattı. Ödenen desteklerin devamlılığını önemseyen vatandaşlar iş bulma konusunda da sıkıntılar yaşıyor. Bundan dolayı her ay yapılan devlet destekli ödemlere inanılmaz şekilde talep var. Devlet paylaştığı yeni çalışmasının ardından binlerce başvuru alacağından emin. Edinilen bilgiye yeni ödenecek devlet desteği esnaflara yönelik olacak. Pandeminin etkileri yavaş yavaş azalmaya doğru giderken birçok iş yeri kepenk kaldırmak için gün sayıyor. Ancak maddi olarak sıkıntısı çok olan esnaf normalleşme sürecini kolay atlatabilecek gibi değil. Devlet sorunun farkında olarak esnafa 1103 TL ödeme gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

E SGK Üzerinden Tüm işlemler Halledilecek

Yetkililer, verilecek olan bu tutarın pandeminin seyrine göre de değişebileceğini belirtiyor. Olası bir durumda 6 aylık süreler halinde ödemelerin uzatılacağı belirtildi. SGK tarafından yapılacak ödemenin de başvurusu yine SGK üzerinden olacak. Başvuru için SGK’ya gitmenize gerek yok. E-SGK ile kolayca başvuru oluşturabilirsiniz. İlk etapta iş yerlerine ödenecek bu tutar ilerleyen zamanlarda halkın diğer kesimlerine de ödenecek. Yaşanan büyük maddi kayıpların bu ödeme paketiyle telafi edileceği düşünülüyor. Yapılan açıklamalara göre yaklaşık 200 bin iş yerinin başvurusu yapması bekleniyor. Devletin bu iş için ayırdığı ödenek ise 950 milyon TL olarak belirlendi. Bahsedilen destek ödemesine ek olarak tüm vatandaşları kapsayan 1000 TL tutarındaki ödeme için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP