DOLAR

32,4741

-0.05%
EURO

35,0469

-0.03%
ALTIN(gr)

2.436,71

0,03%
BİST 100

%
Yok Böyle Haber Devlet Vatandaşa 6 Bin TL Vermek İçin Hazırlanıyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Yok Böyle Haber Devlet Vatandaşa 6 Bin TL Vermek İçin Hazırlanıyor

Yok Böyle Haber Devlet Vatandaşa 6 Bin TL Vermek İçin Hazırlanıyor

Yetkililer yeni ödeme paketinin duyurusunu yapar yapmaz ortalık karıştı. Vatandaşlar başvuru için ekranlara kilitlendi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:57
Yok Böyle Haber Devlet Vatandaşa 6 Bin TL Vermek İçin Hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal devlet anlayışını baz alarak çalışma yürüten devlet birçok konuda ödenek ayırmaya çalışıyor. Özellikle ihtiyaç sahipleri için ayrılan ödeneklerle beraber 24 milyona yakın insana ödeme yapıldı. İlerleyen günlerde bu sayının daha da artması bekleniyor. Ancak ekonomik verilerin değerlendirilmesiyle beraber birçok destek ödemesine de zam yapılması planlanıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalar hızlandırıldı. Birçok kalemde ödeme yapılması bekleniyor. Ödeme paketlerinin içinde en dikkat çekici olan cenaze ödemesi oldu. Tek seferliğine verilecek olan bu ödeme için birçok prosedür gerekiyor. İlk olarak vefat eden kişinin sosyal güvenlik kurumuna bağlı olması gerekiyor. Ödemeyi alacak olan kişinin ölen kişinin yakını olması gerekiyor.

Yeni Dönemde Barınma Ödemesi Olacak

İlk olarak ölen kişinin eşine bu ödeme teklif ediliyor. Eşin vefatı ya da ayrı olması durumunda hak çocuklara düşüyor. Çocukların da ölü olması ya da kan bağının kurulu olmaması anlaşıldığında hak ölen kişinin anne ve babasına geçiyor. Onların da ölümü halinde 2. Derece diğer yakınlara hak düşüyor. Ölen kişinin 360 günlük prim ödemesinin yapılmış olması da gerekiyor. Verilecek olan cenaze ödemesi 716 TL olarak planladı. Bir diğer ödeme ise barınma ödemesi olarak açıklandı. Özellikle pandemiyle beraber evde kalmak mecburiyet halini aldı. Devlet vatandaşın işini daha da kolaylaştırmak istiyor. Bundan dolayı 10 bin TL ile 25 bin TL arasında ödeme yapılması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP