2 Farklı Destek Ödemesi Tek Pakette Çok Büyük Bir Çalışmaya İmza Atıldı

2 Farklı Destek Ödemesi Tek Pakette Çok Büyük Bir Çalışmaya İmza Atıldı

Devlet pandemi dolayısıyla yaptığı çalışmalara hız kazandırdı. Buna göre 2 farklı kategori için acil ödeme planı oluşturdu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:54
2 Farklı Destek Ödemesi Tek Pakette Çok Büyük Bir Çalışmaya İmza Atıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi sebebiyle dışarı çıkamayan, iş bulamayan, iş bulsa dahi çalışmayacak durumda olan vatandaşlar için devlet yeni bir ödemepaketioluşturdu. Bu paket 65 yaş üstü yaşlıları veya engelli vatandaşlarıilgilendirecek. Griye kalan kategoriler için de devlet hummalı bir çalışma sürdürüyor. Açıklamalara devam eden yetkililere göre bu maaşların zamlı verilmesi gibi bir seçenek mevcut. 821 TL olacak maaşların zamlı haller, henüz açıklanmadı. Ancak toplu görüşmeler pandemi dolayısıyla uzadıkça uzuyor. Bu durum diğer destek ödemelerine de yansımadığından vatandaş hayli tedirgin. Ancak bu duruma da açıklama gecikmedi. Tedirgin olacak bir durumunolmadığınıbelirten yetkililer ilk aylardaalınmayan zamlı maaşların diğer aylara yayılacağı ifade edildi.

Aynı Ödeme İki Kez Alınabilir

Ödemelerden yararlanmak için yaşlı olan bireylerin ve engelli olan bireylerin uyması gereken farklı şartlar mevcut. Buna göre yaşlıların en az 65 yaşındaolması ve bakıma muhtaç olması gerekiyor. 65 yaş ve aktı için aylık verilmeyeceği onların muhtaçlık aylığı alacağı konuşuluyor. Buna ek olarak emekli maaşıdâhil hiçbir maaşın alınmaması da isteniyor. Muhtaç olunduğu için devletten destek ödemesi veya başka desteklerin alınması sorun olmayacak. Engelli olan vatandaşların ise engel durumu %40 ve üzeri olmak zorundadır. Bu durum söylemle kalmamalı ve doktor raporu ispat edilmelidir. Bunlar haricinde aynı evde birden fazla kişi başvuru oluşturabilir. Burada sıkıntılı olan bir durum söz konusu değildir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP