2 Farklı Hibe Desteği Tek Çatı Altında Toplantı Desteklere Başvuru Yağdı

2 Farklı Hibe Desteği Tek Çatı Altında Toplantı Desteklere Başvuru Yağdı

Devlet, kişileri tekrardan hayata kazandırmak için farklı teknikler denemeye devam ediyor. Hibe destekler için kapsam genişletildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:47
2 Farklı Hibe Desteği Tek Çatı Altında Toplantı Desteklere Başvuru Yağdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hibe desteklerinde devlet vatandaşları normal hayata döndürmeyi amaçlıyor. İş olamayan, iş kurmak isteyen, sıfırdan hayat kuracak vatandaşlara yönelik olan bu destekleri kapsamları da genişletildi. Buna göre engelli vatandaşlara ve hüküm giymiş olan vatandaşlara hibe destekleri verilecek. Verilecek hibe desteğinin geri ödemesi olamayacak. Dezavantajlı gruplar olarak nitelendirilen hibe desteği Aktif bank aracılığıyla verilmiş olacak. Gerekli başvuruları E Devlet üzerinden yapacak olan vatandaşlar ödemelerini Aktif Bank’tan almış olacak. Bankada da başvuru işlemlerinin bir kısmını devam edecek. Devletten hibe desteği alacak olan vatandaşların hangi artlarda olması gerektiği de belirlendi. Ancak birkaç konu da muallakta kalan yetkiler bu noktalara ilerleyen zamanlarda açıklık getirecek.

Vatandaşlar Fazla Bekletilmeyecek

Hibe destekleri 70 bin TL’ye adar verilebilecek. Engelli vatandaşlar ya da hükümlü vatandaşlar akıllarındaki projeleri ilgili makamlara iletmekle işe başlayacak. Eğer ilgili makamlar projeyi olumlu bulurlarsa hibe desteklerine ek olarak bir de mesleki danışman vermiş olacak. Bu sayede verilen hibe desteği zayi olamamış olacak. Kişilerin işlerini kurarken takıldıkları yerler bu işlerde aydınlığı da kavuşturulmuş olacak. Vatandaşlar tıkandıkları yerlerde tekrardan ilgili mercilere müracaat edebilecek. Daha öncede açılan bu destek başvurularına daha önceden kayıt yaptıranların tekrardan kayıt yapması istenmiyor E Devletten görülen bütün bilgiler devletinde önünde olduğundan böyle bir işe kalkışan vatandaşların başvuruları dikkate alınmayacak. Başvuru yapıldıktan sonra en geç 1 hafta içinde cevap gelmesi bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP