6 Ay Boyunca 70 Maaş Destek Geliyor Girişimcilerin Yüzü Güldü ​​​​​​​

6 Ay Boyunca 70 Maaş Destek Geliyor Girişimcilerin Yüzü Güldü ​​​​​​​

İstihdamın artırılmasına yönelik çalışmalarda yeni gelişmeler yaşanıyor. Farklı iş gruplarına destek vermeyi amaçlayan devlet az rağbet gören iş kollarını hareketlendirmeyi amaçlıyor. Özellikle kalifiye alanların mercek altına alınması bu alanlarda çalışan vatandaşları heyecanlandırdı. Çeşitli STK destekleri ile bu iş kollarına 70 maaş desteği verilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:42
6 Ay Boyunca 70 Maaş Destek Geliyor Girişimcilerin Yüzü Güldü ​​​​​​​
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hem Eğitim Hem İş Bir Arada

Mesleki Eğitim Merkezi ve Sanayi Odasıyla işbirliği halinde olan devlet çeşitli iş kollarının yanında durmaya devam ediyor. Gereken noktalarda Sanayi Odası bünyesinde işe alımların da olacağı belirtildi. Uygun görülen projeler yine aynı kurumlar nezaretinde destek sağlanıp hayata geçirilecek. Bu sayede bazı iş kolları daha da canlanacak. Ülke ekonomisi için gerekli olan üretimi sağlayacak bu meslek gruplarının canlanması önemli görülüyor. 6 ay boyunca verilmesi planlanan bu destekler ile vatandaşın gelişimi de gözlenecek.

Özellikle kalifiye eleman, imalat sanayisi gibi alanların bu sayede doldurulacağı düşünülüyor. Bu durumun ihracata da yansıyacağı grafiklerle izah edildi. Talebe göre destek alınmasına ek olarak Sanayi Odası bünyesinde işe alımlar da sağlanabilecek. Aynı anda hem üretim sağlanırken hem de vatandaş işini kurabilecek. Devlet desteklerinin verilmesi ile beraber destek için kabul alan bu vatandaşların eğitime tabi tutulması planlanıyor. Eğitim sonucunda verilen devlet desteklerinin daha başarılı şekilde kullanılması bekleniyor. Verilecek devlet desteği vatandaşın kurduğu işteki masraflarının en az %70’ini karşılayacak. Vatandaş işini kurarken borç ödeme derdine de düşmeyecek. Başvurularbaşladığında duyurusu gerçekleşecek olan devlet desteğinin alınması için kişiler hangi alanda çalışacaklarını da belirtmesi gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP