DOLAR

32,3638

-0.19%
EURO

34,6829

-0.38%
ALTIN(gr)

2.415,61

-0,79%
BİST 100

%
Yüz Binlerce Kişi Bu Kararı Bekliyordu 1460 TL Ödeme Kesinleşti
  • Finans 365
  • Finans
  • Yüz Binlerce Kişi Bu Kararı Bekliyordu 1460 TL Ödeme Kesinleşti

Yüz Binlerce Kişi Bu Kararı Bekliyordu 1460 TL Ödeme Kesinleşti

Pandemi sonrası izne ayrılan vatandaşların sayısında ciddi oranda artış görülmüştü. Devletin de dikkatini çeken bu durum için çözüm gecikmedi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:02
Yüz Binlerce Kişi Bu Kararı Bekliyordu 1460 TL Ödeme Kesinleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzinli olarak görülen vatandaşlar normalleşme sürecini bekliyor. İş yerlerinin toparlanması ve ekonomik olarak eski hale dönmesi zaman alacak gibi gözüküyor. Vatandaşı içinde bulunduğu zor durumdan yine devlet kurtaracak. Yapılması planlanan ödemede izinli çalışan vatandaşlara ek olarak çalışamayan vatandaşa da ödeme yapılacağı açıklandı. Pandeminin zirve yaptığı 15 Mart tarihinden itibaren işten çıkartılan vatandaşlar düzenlemende yararlanacak. Kanun değişikliğinin yapılması için çalışmalar hızlandırıldı. İş Kanunu üzerinde yapılan çalışma sayesinde ödeme alacak vatandaşların kapsamı bir hayli genişletildi. Düzenleme yapılacak kanun ışığında halihazırda çalışan vatandaşların işten çıkartılamayacağı da görüşülecek. Ödemelerin günlük yapılması bekleniyor. 40 TL’den başlayacak olan ödemelerin devam süresini ise pandeminin gidişatı belirleyecek.

Bakim Ücretlerine Yeni Düzenleme Yolda

Uzun zamandır beklenen düzenleme hayata geçtiği taktirde 6 aylık periyotlarla ödeme uzatılacak. Bunlara ek olarak evde bakım ücretinde gelir şartı da ortadan kaldırılıyor. Yaşlılar ve engellileri kapsayan bir düzenleme olacak. Korona virüs sebebini salgın hastalık-mücbir sebep bağlamında değerlendirecek olan ilgililer gelir şartını bir süre askıya alacak. Oran olarak asgari ücretin 1/3’üne dikkat edilirken yeni düzenleme ile 2/3’ü dikkate alınacak. Ağır engelli olma v e65 yaş üzeri olma şartları ise sabit kalacak. 530 bin vatandaşın bakım ücreti alacağı tespit edildi. Geçen dönemlerde 1384 TL ücret ödenirken yeni dönemde bu tutar zamlı şekilde vatandaşa yansıtılacak. Yeni haliyle beraber haneye 1460 TL girmiş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP