DOLAR

32,4773

0.04%
EURO

34,7524

-0.23%
ALTIN(gr)

2.430,75

-0,16%
BİST 100

%
Profesör hükümeti uyardı: Enflasyon kontrolden çıkabilir!
  • Finans 365
  • Finans
  • Profesör hükümeti uyardı: Enflasyon kontrolden çıkabilir!

Profesör hükümeti uyardı: Enflasyon kontrolden çıkabilir!

Dünya gazetesi yazarı ve Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin, hükümetin derhal enflasyonu düşürecek önlemler almazsa ve aynı hatalar tekrar edilirse enflasyonun kontrolden çıkabileceği uyarısında bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:19
Profesör hükümeti uyardı: Enflasyon kontrolden çıkabilir!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye ekonomisinde kötü süreç yaşandığı herkes tarafından kabul ediliyor. AK Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son seçim sürecinde ekonomik konuların etkisi olduğunu anladı ve seçmenin kendilerine ekonomiyi düzeltme mesajı verdiğinin gerçeğini anladıklarını açıklamıştı.

Dünya gazetesi yazarı ve Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin, enflasyon oranlarının sürekli artış eğilimi göstermesi nedeniyle hükümetin daha kalıcı önlemler alması gerektiğini açıkladı. Mevcut önlemlerin acil durumlarda alınması gereken önlemler olduğunu ancak Türkiye’nin acil durumda olmadığını belirten Alkin, pazardaki gıda ateşi ile marketteki gıda ateşinin düşürülmeden ekonominin düzelmeyecek olduğunu açıkladı.

Enflasyonun aynı hatalar tekrar ederse kontrolden çıkabileceğini ve önüne geçilemez bir süreç alabileceğini belirten Alkin, hükümetin alması gereken önlemleri alırsa enflasyonu kontrol altına alabileceği uyarısında bulundu.

Sağlık, eğitim, gıda gibi temel ihtiyaçlarda artışın devam ettiğini ve enflasyonun sürekli artış eğiliminde olduğu uyarısında bulunan Alkin, bunların temel insan ihtiyaçları olduğunu, enflasyonun bu 3 kategori için düşürülmemesi durumunda artışın devam edecek olduğunu açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP