DOLAR

32,4363

0%
EURO

34,7747

-0.2%
ALTIN(gr)

2.428,86

-0,24%
BİST 100

%
Maliye Bakanı’ndan Yeni KDV Açıklaması

Maliye Bakanı’ndan Yeni KDV Açıklaması

14. Türkiye Vergi Kongresi'nden sonra Maliye Bakanı Naci Ağbal yeni KDV uygulaması hakkındaki soruları cevapladı. Esnafımız daha kolay bir KDV uygulaması ile karşılaşacak diyen Ağbal, yen KDV uygulamasının resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğü girdiğini duyurdu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:26
Maliye Bakanı’ndan Yeni KDV Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni KDV uygulamasında mükellefler için yük olan birçok madde kaldırıldı. Özellikle küçük işletmelere ve esnafa yönelik KDV sisteminde önemli kolaylıklar sağlandı. Esnaf ve işletme sahipleri artık beyannamesini verdiği KDV’nin ödemesini iki ay sonra yapacak.

Yeni KDV uygulaması Yeni İş İmkanı

Yeni KDV uygulamasıyla mali müşavirler ile birlikte 60 bin serbest muhasebeciye KDV iade tespit raporu düzenleme imkanı sağlanacak. Mali müşavirlere yeni KDV uygulaması için tüm illerde ücretsiz eğitimler verilecek. Böylece KDV düzenleyecek 60 bin üzerinde muhasebe çalışanına iş imkanı sağlanacak.

Ekonominin Şuan ki Durumu

Bakan Ağbal yılın ilk çeyreğindeki verilere bakılarak ekonominin olumlu yönde ilerlediğini belirtti. Ekonomi alanında yapılan çalışmalar doğrultusunda ekonominin daha da canlanacağının altını çizen Maliye Bakanı Ağbal, ekonominin istikrarı ve büyümesinin sürdürülebilirliğini önemsiyoruz bu konuda birçok çalışma yaptık yapmaya da devam edeceğiz dedi.

Ekonominin Havasını Bozmayın!

Ekonominin canlandığının ve büyüme kaydettiğinin altını çizen Bakan Ağbal, Ekonominin geçirdiği zor zamanlar olduğunu fakat tüm olumsuzluklara rağmen güzel bir büyüme havası yakalandığını belitti. Bakan aynı zamanda iç ve dış etkenlere rağmen ekonomi bu büyümeyi yakaladıysa olumsuz haberler ve birtakım oyunlarla kimse bu havayı bozmaya çalışmasın dedi.

Düzenlemeler Devam Edecek

Maliye Bakanı Naci Ağbal enflasyonun da tek haneli rakamlara çekilmesini sağlamak amacıyla düzenlemeler yapılacağını belirtti. Üretimin ve yatırımın önüne geçebilecek maliyetleri alt seviyelere çekilmesi konusunda da çalışma yaptıklarını belirten Bakan Ağbal yapılan çalışmalar sayesinde 2018 yılının ekonomik açıdan iyi sonuçlanacağını belirtti. Ağbal, ekonomi konusunda kararlar tek bir eksende konuşulamaz ve çalışma yapılamaz ekonomi bir bütündür dedi. Bir taraftan ekonominin sahip olduğu büyümeyi destekleyip bir taraftan da ekonomiyi olumlu yönde etkileyecek kararlar alınacağının altını çizen Ağbal ekonomide istikrarı devam ettirecek kararlar alacağız dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP