Devlet Desteği Alan Herkes İş Sahibi De Olacak Detaylar Hakkında Bilgi Verildi

Devlet Desteği Alan Herkes İş Sahibi De Olacak Detaylar Hakkında Bilgi Verildi

Devlet iş gücündeki azalma konusunda yeni çalışmalar başlattı. Bu çalışmaya devlet desteği alan vatandaşları da dahil etti. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:26
Devlet Desteği Alan Herkes İş Sahibi De Olacak Detaylar Hakkında Bilgi Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre devlet desteği alan vatandaşların sayısı artarken istihdam alanında muazzam bir daralma gözleniyor. Yaşanan bu dengesizliği dengelemek için devlet kolları sıvadı. Buna göre devlet desteği alan vatandaşlar İŞKUR sayesinde iş sahibi de olabilecek. İŞKUR ile anlaşmalı çalışacak lan devlet vatandaşa günlük ödeme yapmayı planlıyor. Günde 100 TL olacak vatandaşlar ayda toplam 3000 TL ödeme almış olacak. Anneler için bu durum daha farklı cereyan edecek. Buna göre annelere ayrıca kreş desteği de gelecek. Ayda 400 TL kredi ödemesi verilecek olan annelerin gözü arkada kalmayacak. Devlet desteği ödenirken kişiler zanaat de öğrenmiş olacak.

Kolayca İş Bulmak Artık Hayal Değil

Verilecek kurslar aracılığıyla iş sahibi olacak olan vatandaşlardan istenen tek şey kurslara yüzde yüz katılım sağlamak. Bu şartı sağlayan vatandaşlar istihdamı kolay olan sahalarda iş sahibi olurken ayda 3000 TL’ye varan ödemeler de almış olacak. Bu ödemeler seçilecek işte için değişiklik gösterecek. Toplumda unutulmaya yüz tutmuş zanaatları seçen vatandaşlara devlet daha fazla ödeme yapmayı planlıyor. Ancak normal ve istihdamı kolay olan meslekler için 100 TL bandında ödemeler gerçekleştirecek. 3 ay ila 6 ay boyunca sürecek eğitimler seçilen meslek koluna göre farklılık gösterebilir Günde en fazla 8 saat eğitim görüleceği de eklenilen bilgiler atasında. Ancak bu süre yine seçilen meslek koluna göre farklılık gösterecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP