DOLAR

32,4282

0%
EURO

34,7577

-0.2%
ALTIN(gr)

2.433,34

-0,05%
BİST 100

%
Devlet Vatandaşa Destek Ödemesi Verecek 1300 TL’den Fazla Destek Alabilirsiniz
  • Finans 365
  • Finans
  • Devlet Vatandaşa Destek Ödemesi Verecek 1300 TL’den Fazla Destek Alabilirsiniz

Devlet Vatandaşa Destek Ödemesi Verecek 1300 TL’den Fazla Destek Alabilirsiniz

Devlet destek vermek noktasında sınır tanımıyor. Yapılan açıklamaya göre vatandaşlar şimdiden başvuru vermeye başladı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:27
Devlet Vatandaşa Destek Ödemesi Verecek 1300 TL’den Fazla Destek Alabilirsiniz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre doğum desteklerine hız verildi. Pandemi dolayısıyla sağlık koşullarının zora girmesi anneleri çok tedirgin ediyor. Maddi durumu iyi olmayan annelerin doğum esnasında strese girdiği de bilinen bir gerçek. Durum böyle olunca devlet devreye girdi. Çeşitli şartları sağlayan vatandaşlara devlet 1300 TL’ye kadar ödeme yapacak. Minimum 300 TL’ye kadar ödeme almanız mümkün olacak. Doğum gerçekleşir gerçekleşmez ödeme için başvuruda bulunmak en makul seçenek olur. Ancak bu tarihten sonra da başvuru yapmak geçerli olacak. Verilecek devlet desteği geçmişe dönük de etki edecek. 2015 Mayıs ayından sonra doğum yapan her anne bu ödemeden yararlanacak. İlk doğum için annelere 300 TL verecek olan devlet 2. Doğum için 400 ve diğer doğumlar için 600 TL verecek.

Başvuru Adreslerine Dikkat

Ödeme yapılması için gereken şartlar da açıklandı. Buna göre annenin ve babanın 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Yaş şartına uymayan anneler ve babalar cezai yaptırıma tabii olacak. Buna ek olarak annenin ya da babanın SGK’lı olması gerekiyor. Annenin SGK’lı olması istenen bir durum. Ancak anne çalışmıyorsa babanın da SGK’lı olması bu destek ödemesi için yeterlik olacak. Başvurular SGK’dan ya da E Devletten yapılacak. Gereken formlar başvuru esnasında istenecek. Yeni doğum yapanlar için başvuru merkezleri ise Nüfus Müdürlüğü olacak. Kimliğin çıkarılması esnasında doğum parası için başvuru oluşturulacak. Ancak belli bir ay geçtikten sonra başvurular E Devlet ya da SGK üzerinde olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP