Dolarda ki Dalgalanma Dinmek Bilmiyor!

Dolarda ki Dalgalanma Dinmek Bilmiyor!

Haftaya rekor yükselişle giriş yapan dolar kuru, hafta içerisinde sürekli bir düşüp, bir yükselerek devam etti. Hafta sonu dolar verilerine bakıldığında ise tekrar bir düşüş yaşanmadığı takdirde, dolar haftayı başladığı gibi yükselişte kapatacak gibi görülüyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:39
Dolarda ki Dalgalanma Dinmek Bilmiyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolarda ki Çalkantının Sebebi Nedir?

Dolarda ki hareketlenmenin aslen sebebi Türk Lirasındaki değer artışı ve değer kaybıdır. Türkiye’de dolar kuru gerek yatırımcılar gerek birikimciler, gerekse iş adamları tarafından yakından takip ediliyor. Bu artış ve düşüşler ise ülkenin para biriminin değer kazanması ve kaybetmesinden meydana geliyor. Bunun yanı sıra yapılan sosyoekonomik politikalar, hükümetlerin attığı adımlar, ithalat, ihracatlar, ABD’de ki işsizlik ve Türkiye’de ki siyasal hamlelerde döviz kurlarının çalkantılı haline meydan veriyor.

Yatırımcılar Endişeli!

Döviz kurlarını en yakından takip eden kişiler yatırımcılardır. Salgın dönemi başladığı andan itibaren sürekli olarak dalgalı bir halde düşüş ve artışlarla dengesiz ilerleyen döviz kurları yatırımcıları yakından ilgilendiriyor. Artan enflasyonlarla hareketlilik yaşayan dolar, daha ne kadar yükselir ya da bir anda düşer mi kimse kestiremiyor. Bu sebeple yatırımcılar, dolara veya döviz kurlarına yapmış veya yapacak oldukları yatırımlar konusunda endişe içerisinde. Dolar haftaya 7,48 TL ile başlamıştı ve sonrasında hafta içinde düşüş birçok kez hareketlilik yaşayarak en son 7,45 TL ile 11 Eylül’de hafta sonuna geçiş yapmıştı. Bugün ise dolar tekrar yükselişe geçerek 7,48 TL ile hafta sonuna giriş yaptı.

Dolarda Doğu Akdeniz Etkisi

Doğu Akdeniz’de ki olayların ışığında dolar ve döviz kurları tekrardan harekete geçti. Dengesiz ve düzensiz bir şekilde hareket eden kurların düzene girip girmeyeceği veya sabite bağlanması ise şu anda tam olarak kesin değil. Döviz kurunda gerçekleşen hareketlilik sadece yatırımcıları etkilemiyor. Bu hareketlilik birçok ekonomik faktörü de olayın tam göbeğine çekiyor. Bu ekonomik faktörler ve döviz kurlarında ki yükseliş, vatandaşa geçim sıkıntısı olarak geri dönüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP