DOLAR

32,3808

-0.13%
EURO

34,6901

-0.34%
ALTIN(gr)

2.402,79

-1,31%
BİST 100

%
20 Bin TL İçin Anlaşmaya Varıldı Başvurular Patladı

20 Bin TL İçin Anlaşmaya Varıldı Başvurular Patladı

Yetkililer tarafından duyurusu yapılan çalışma için geri sayın sürüyor. Herkes bu ödemeye muhatap. Uzun zamandır pandemiyle mücadele kapsamında hem tıbbi hem maddi savaş devam ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:15
20 Bin TL İçin Anlaşmaya Varıldı Başvurular Patladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun vadede geçmeyeceği anlaşılan bu salgınla beraber devlet de maddi olarak destekleri artırmaya karar verdi. Açıklanan ödenekle beraber birçok kalemde destek verilecek. Verilecek desteklerin tamamından yararlanacak olan vatandaşlar toplamda 20 bin TL alabilecek. Kimi ödemeler tek seferde yapılacak olsa da çoğu ödeme periyodik olarak devam edecek. Bu sayede vatandaşların anlık değil devamlı şekilde ihtiyaçları karşılanacak. Esnaflara ve diğer vatandaşlara verilecek olan destek ödemeleri iki farklı türü ortaya çıkardı. İlk olarak esnaflar için yapılacak çalışma hayli kapsamlı. Kiradan faturaya kadar tüm kalemleri içinde barından ödem için esnafa 10 bin TL destek de bulunacak. Bunun için kişilerin halihazırda esnaflık yapmasına da gerek yok. Pandemiyle beraber dükkânlarını kapatan esnaflar da kepenk açmak için bu destek ödemesine başvuruda bulunabilir. 18 yaşından büyük her vatandaşın başvuracağı ödemede tek şart pandemiden önce de çalışmış olmak.

Anneler Halinden Memnun

Diğer destek ödemeleri ise ihtiyaca binaen yapılacak. Kadınlar için kapsamlı çalışma yürüten devlet gerek doğum gerek iş görmelik ödenekleri ile kamuoyunun gündeminde. Doğum parası ile başlayan annelere destek paketi çocukların bakıcı ya da kreş ihtiyacına da cevap verecek. Kreşler için 3 bin TL ödeme yapılması planlanıyor. Tek seferde yapılamayacak ödeme aylık periyota bağlanacak. Girişimci kadınlar için hem bankalar hem devlet doğrudan ödeme yapabilecek. Girişimci kadınların projeleri bu bağlamda çok önemli olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP