Müjde! Bunları Yapan 5 Yıl Daha Erken Emekli Olabilecek

Müjde! Bunları Yapan 5 Yıl Daha Erken Emekli Olabilecek

SGK'dan son dakika bir müjdeli haber geldi. Milyonlarca vatandaş, 5 yıl daha erken emekli olabilecek. Peki 5 sene erken olabilmek için olması gereken şartlar neler? Başvuru nereye yapılacak? Detaylar haberimizde!

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:48
Müjde! Bunları Yapan 5 Yıl Daha Erken Emekli Olabilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK’dan son dakika bir müjdeli haber geldi. Milyonlarca vatandaş, 5 yıl erken emekli olabilecek. Detaylar haberimizde!

Şu anda Türkiye’de milyonlarca vatandaş, Cumhurbaşkanı kararı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden haber gelmesi namına meraklı gözler içerisinde araştırmalara devam ediyor. Eğer ki beklenen kanun tasarısı düzenlemesi oluşmaz ise emekli olmak amacıyla yaş düşürmenin değişik yolları da yer alıyor.

Emekli olabilmek amacıyla yaş ile prim gün ödemeleri ve sigortalı biçimde çalışma süresi koşullarına bakılıyor. En son olarak vatandaşlar, erken emekli olabilmek amacı ile askerlik ile doğum borçlanmasından faydalanma yolları arıyor. Şu an doğum gerçekleştiren kadınların en fazla 3 çocuk adına kullanacakları doğum borçlanması en fazla 6 sene  erken emeklilik fırsatını meydana çıkarırken, erkeklerde ise askerlik borçlanması yapılan zamana göre 1 ya da 2 yıl arasında erken emekli olma şansı yakalanıyor.

Erken emekli olmak adına gerekli olan yasa çalışmaları oluşmaz ise bu 6 yöntem üzerine vatandaşların erken emekli olmasına aracılık edecek. 5 yıl kadar daha erken emekli olabilmek amacıyla sunulmakta olan yıpranma payı sonuçlarına göre 20 yıl boyunca iş hayatında bulunmuş olan kişi, 5 yıl boyunca çalışmış bir şekilde kabul edilecek ve 5 yıl daha erken emekli olmak amacıyla fırsatı yakalamış olacak.

EYT Yasası Sonucunda Kimler Emekli Olacak?

Emekli olmak amacıyla yaşa takılan vatandaşlar, 1999 yılından gelmekte olan düzenleme sonuçlarına göre emekli olabilmek amacıyla prim gün sayısı ile emekli olmak amacıyla gerekli olan ilgili sürelerini doldurmuş olsalar dahi yaş koşullarından dolayı emekli olma hakkına sahip olamıyor. İşte bu gruptaki kişiler, emeklilikte yaşa takılanlar şeklinde tanımlanıyor. 8 Eylül 1999 senesinden önce sigortalı bir şekilde emekli olan vatandaşlar, ne yazık ki EYT kapsamı içerisinde değerlendiriliyor. Eğer ki şu anda bile beklenen karar oluşursa 6 milyona yaklaşan kişi, yaş koşulundan dolayı her ne kadar da emekli olamamış olsa dahi kanun sonucunda haklarını geri alacaklar.

EYT Kanun Düzenlemesi Yapılmadan Emeklilik Yaşı Geriye Çekilir Mi, Yaş Düşürülür Mü?

EYT Kanunu çalışması gelmezse daha erkenden emekli olabilmek amacıyla yaşlarda düşürülüyor. Bu nedenle şu anda belirlenmiş 6 değişik yöntem mevcut.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP