Kendi İşini Kurmak İsteyenlere 65 Bin TL’ye Kadar Destek! Her Vatandaş Faydalanabilir

Kendi İşini Kurmak İsteyenlere 65 Bin TL’ye Kadar Destek! Her Vatandaş Faydalanabilir

Kendi işini kurmak isteyen vatandaşlara, iş fikri veya projesi bulunanlara devlet tarafından karşılıksız bir şekilde destek ödemeleri yapılacak. Devleti desteği ile ilgili; genç, yaşlı, erkek, kadın, eski hükümlü, engelli fark etmeksizin herkese iş kurma desteği veriliyor. Devletin verdiği kendi işini kurma desteklerinin detayları.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:49
Kendi İşini Kurmak İsteyenlere 65 Bin TL’ye Kadar Destek! Her Vatandaş Faydalanabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kendi işini kurmak isteyen vatandaşlara, iş fikri veya projesi bulunanlara devlet tarafından karşılıksız bir şekilde destek ödemeleri yapılacak. Devleti desteği ile ilgili; genç, yaşlı, erkek, kadın, eski hükümlü, engelli… Hemen herkesin projeleri tek tek hayata geçirilmeye devam ediliyor. Bu desteklerden faydalanmak amacıyla başvuru yapılması yeterlidir. Fakat öncelikli olarak belirtmekte fayda olacaktır ki, bir projenin mutlaka olması gerekir. İş fikri bulunan vatandaşlar, anında başvuru işlemlerini yerine getirerek onay alınması halinde destekten yararlanıyor. Başvuru ile ilgili bilinmesi gereken bütün verileri bu haberde sizin için derledik.

53 bin TL ile 65 bin TL arasında destek müjdesi son dakika haberi olarak geldi. Hemen her kesimden başvuru gerçekleştiren vatandaşlara karşılıksız bir şekilde para desteği sağlanacak. İş fikri bulunan her vatandaş, projeye başvuru yapabilir. Günümüzde kendi iş düşüncesi veya projesi bulunan milyonlarca vatandaş mevcut. Bu projeler, devlet aracılığı ile değerlendirildikten sonra anında destek sağlanıyor. Bu doğrultuda devlet aracılığı ile sağlanmakta olan parasal destekler, kendi işini kurmak isteyen girişimciler tarafından araştırılıyor.

Destek bağlamında;

  • Engelli vatandaşlara 65 bin TL, 

  • Eski hükümlülere 53 bin TL, 

  • İş fikri bulunan diğer vatandaşlara ise 200 bin TL’ye kadar destek sağlanıyor.

Projesi Olan Girişimcilere Destek Ödemesi Yapılıyor

Kendi işinin patronu olmak isteyen vatandaşlar:  Engellilere , eski hükümlülere devletten hibe destek imkanı tanınıyor. Bu nedenle projenin hazırlanıp başvurunun yapılması geçerli koşuldur. Türkiye’de değişik programlar ile hemen her kesimden girişimciler, düşündükleri iş fikirlerini hayata geçirmek amacıyla projelerini hazırlayıp daha sonra başvuru yapmaları halinde 65 bin TL’ye kadar, normal şartlar altında ise 200 bin TL’ye kadar parasal desteklerden faydalanıyor.

Engelli Vatandaşlara 65 bin TL Ödeniyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelli vatandaşların kendi işlerini kurmaları açısından hazırlanacak projelere 65 bin TL’ye varan destek sağlıyor.

Engelli vatandaşların, bu parasal desteklerden faydalanmaları amacıyla iş gücünün en az %40’ından yoksun olduklarını sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri gerekir. Girişimcilik eğitimi sertifikasına sahip olmak, ayrıca biri şarttır.

Eski Hükümlülere 53 Bin TL’lik Destek

Türkiye’de eski hükümlülere de brüt asgari ücretin en az 15 katı kadar (yani bu sene için 53. 662 TL) iş kurma desteği sağlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP